3. etape

Silkeborg, som var udgangspunktet for 3. etape, er som de fleste andre købstæder også gammel bryggerby. Størst i Silkeborg var Neptun Bryggeriet A/S, som fra starten i 1883 hvor det blev kaldt 'Klosterbryggeriet' gennem adskillige navneskifter og efter at være blevet overtaget af mineralvandsfabrikken Neptun i 1933 endte med at tage navn efter mineralvandsfabrikken. Neptun Bryggeriet endte selv med at blive overtaget af Carlsberg og lukket.

Et andet 'stort' bryggeri i Silkeborg var Bryggeriet Godthaab - et navn adskillige bryggerier har benyttet, bl.a. et bryggeri så tæt på som i Århus, og som senest har været kendt fra, meget passende, Godthåb (Nuuk).

Efter at Neptun lukkede i 1990 gik der en del år før det første mikrobryggeri i Silkeborg('s omegn) dukkede op, men Grauballe Bryghus var en del af den første bølge af danske mikrobryggerier i 2002, og brygmester William Frank havde meget passende fået en del af sin uddannelse og haft en del af sit arbejdsliv på netop Carlsberg. Nogle år senere kom Virklund til, og senest Kragelund, så i Silkeborg behøver man ikke længere gå langt efter øllet - måske dog over åen.

Som billedet herunder tydeligt viser havde feltet i Tour de Bière mindst lige så krævende en rute som de der samtidigt kørte Wanze - Arenberg / Porte du Hainaut i Tour de France. Hvad er vel en smule brosten mod et solidt dansk vejarbejde.

Ellers var rytterne selvfølgelig på grænsen efter to skrappe bjergetaper og med en tredie foran sig, men i bevidstheden om at de rigtigt hårde bjergetaper ville være overstået efter dagens etape gik det i højt tempo og i et samlet felt over Kragelund og Grauballe ind mod Århus.

9 - Bryghuset Kragelund

Første forplejningszone på 3. etape, og hele feltet + føreren af følgebilen fotograferet foran bryggeriet, bl.a. for at vise at kun én enkelt er udgået af løbet - en langt bedre statistik end de noget yngre ryttere i Tour de France kan stille med!

Forplejningen på Bryghuset Kragelund var helt i tråd med Danske Ølentusiasters 'motto' - med HØJT SKUM - og bryggeren anbefalede da også - som man kan se her - at smage på skummet først.

10 - Grauballe Bryghus

2. forplejningszone dukkede op ganske kort efter 1. på 3. etape, og måske derfor ser Teamchefen, vores norske bjergspecialist, Pressechefen i den prikkede bjergtrøje og en af vore meget stærke hjælperyttere, som på etapen bar den gule føretrøje, så friske ud her hvor de får sig et Grauballebryg med brygmesteren selv.

...men så var der ellers dømt bjergetape

Man kan selvfølgelig glæde sig over nedkørslerne - også efter at være kørt ned ad dem - men hurtigt melder ikke alene tanken om den opkørsel der nu venter, men også selve opkørslen, sig!

11 - Aarhus Bryghus

Målet for 3. etape var Aarhus Bryghus, hvor brygmester Niels Buchwald, med en fortid på det hedengangne Ceres i Århus, nu brygger øl til bl.a. Danmarks smukkeste Festival i Skanderborg.

Dagens TV-dækning

TV2 Østjylland dækkede dagens etape

- først under 'Østjylland i dag', hvor der sidst er ca. et minuts reportage fra første del af etapen - se her!

- derefter en fyldig reportage fra sidste del af etapen under overskriften 'Cyklende ølentusiaster' - se her!