8. etape

Etapen begynder i Køge, går så over Brøndby, tager en afstikker til Hareskoven, for at slutte i pressechefens have i Glostrup - Københavns omegn er kommet på ølkortet.

...og det går efterhånden op for rytterne i feltet at mikrobryggerierne på Sjælland er knapt så 'mikro' som de er i Jylland!

21 - Bryghuset Braunstein

Umiddelbart kunne man mene at Braunstein er noget fedtede med størrelsen på smagsprøverne, men da det ikke drejer sig om øl, men om Bryghusets langt stærkere destillater, er det vist mere end hensigtsmæssigt.

Der er dog stadig øl på Braunstein, og det skænkes naturligvis friskt fra fad på bryggeriet.

22 - Bryggeriet Skands

Bryggeriet Skands ligger i et industrikvarter og er et orgie i rustfrit stål (lidt kobber er der dog). Ikke særligt romantiskt - og bryggeren er endda en kvinde, Birthe Skands - men det er effektivt, og der er til styr på kvaliteten. Bryggerens fortid på Carlsberg fornægter sig ikke.

23 - Bryggeri Skovlyst

Skovlyst slår de romantiske toner an med masser af blankpudset kobber 'udstillet' gennem store glaspartier, med beliggenheden i Hareskoven, og med en smuk gammel 'ølbil'.

Beliggenheden i skoven fornægter sig heller ikke i bryggeriets produkter, som ofte brygges med skovens planter i form af f.eks. birkesaft eller skovmærke. 

Al den øl der serveres på Bryggeri Skovlyst og bryggeriets limited editions bliver brygget på det smukke brygværk i Hareskoven, hvorimod en hel del af flaskeøllet bliver brygget i Polen.

Reklameklamekaravane?

Feltet forlod selvfølgelig Bryggeri Skovlyst med bryggeriets gamle 'ølbil' som 'reklamekaravane' helt i tråd med andre store etapeløb!

Motionister på 8. etape

Bo Fønss, København

Søren Andersen, København