Prolog

Tour de Bière 2010 blev, som alle andre større etapeløb, indledt med en Prolog.

Som starter fungerede Koldings Borgmester, Jørn Pedersen, som meget passende i sin indledende tale gjorde opmærksom på at starten gik fra netop det sted hvor det hedengangne bryggeri Slotsmøllen havde ligget.

Slotsmøllen kunne som bryggeri føre sin historie helt tilbage til 1852 - som mølle langt længere tilbage - og der er skriftlige vidnesbyrd om bryggerier i Kolding helt tilbage til 1695. I løbet af 1800- og 1900-tallet nåede en håndfuld andre bryggerier såvel at etablere sig som at lukke igen i Kolding, så da Slotmøllen lukkede helt i 1999, efter nogle år forinden at være overtaget af Albani, var det slut med bryggerier i Kolding.

Men med det nye årtusindes udvikling på ølmarkedet bliver der igen brygget i og omkring Kolding - og netop denne udvikling er Tour de Bière en hyldest til.

 

Prologen blev ikke skudt i gang, men sat i gang med en trommehvirvel fra Godsejernes Nye Jazzband, som havde underholdt det cykelinteresserede publikum inden starten.

Prologen blev kørt med 'master' i form af følgebilen, idet man skulle igennem ret trafikerede gader og dele af gågadesystemet i Kolding.

 

Følgebilen ruller ud som 'master' og feltet følger efter i adstadigt tempo ind gennem de smalle gader i Koldings centrum.

Kolding Vinhandel

Tourens allerførste forplejningszone - ikke et bryggeri, men ganske velforsynet med øl alligevel - og man diskede op med et par smagsprøver fra Bøgedal Bryghus, som en forsmag på hvad der venter under 1. etape!

1 - Troldhede Mikrobryggeri

Tourens første bryggeri - anden forplejningszone - og her var rytterne tilsyneladende fremme før forventet, hvilket tegner godt for dette års Tour.

Der blev tid til såvel rundvisning som smagsprøver.

2 - Kolding Bryglaug

Prologen havde mål - og 3. forplejningszone - ved Kolding Bryglaug, som samtidigt er You'll Never Walk Alone's stille hjørne, hvor Danske Ølentusiaster i Kolding for 10. gang havde indbudt til Sommertræf - et arrangement Prologfeltet selvfølgelig deltog i.

Motionister på Prologen

Christian Scheffel, Odense
Klaus Seiersen, Århus
Henrik Feldthaus, Kolding
Søren Hjortbøl, Kolding
Carsten Grubach Kolding
Bent Frederiksen, Kolding
Gitta Gnudtzmann, Randers
Erik Gnudtzmann, Randers

Vinderen

...af Prologen blev i øvrigt Gitta Gnudtzmann, en af de motionister der kun deltager i enkelte etaper.

Gitta Gnudtzmann efter sejren i Prologen

Den gule trøje

Claus Mortensen skal køre i gult på 1. etape