Feltet

Det er lykkedes at samle et ualmindeligt stærkt felt af meget erfarne ryttere til dette års Tour de Bière, hvilket utvivlsomt vil give et meget spændende løb, og man kan formodentlig se frem til tusindvis af tilskuere, såvel på ruten som i start- og mål-områderne, og ikke mindst i de meget afgørende forplejningszoner, hvor langningen vil være af afgørende betydning for løbets udfald.

Herunder ses de ryttere der foreløbigt er tilmeldt Tour de Bière, med en kort præsentation og en oversigt over deres imponerende Palmarés'er.

Anders Evald

Løjtnant & Langningsekspert

Indtrådte i de voksnes rækker for ganske nylig.

Har kørt siden 1958 (startede dog karrieren på tre hjul)

Klasse: Formel 1-klassen

Licens: ...to kill

Palmarés: Anders fik en ærefuld plads som nr. 2.125 på 1. etape af Sjælsø Rundt 2010, og en endnu mere ærefuld 1. plads på 2. etape i samme løb (øldrikning efter målstregen). Desuden en sikker placering som nr. 3.469 på Sjælland Rundt (det er altså 315 km!) i 1982 - han kom i mål 52 minutter før tidsfristen udløb, lidt sent kunne man mene, men dengang kørte han slet ikke på øl.

Kører på en sort Concept, håndbygget (de havde ikke så små modeller) fra MBK. 8 gear, og maks. hastighed omkring 111 km/t.
Kører til daglig for Team IPA og af og til som gæsterytter i spidsen af Team Tranquebar. Team IPA, som normalt tilbringer søndagene med at cykle rundt i hovedstaden og omegn og besøge lukkede bryggerier, har givet en undtagelsesvis tilladelse til at Anders optræder på årets Tour de Bière.
Forventningerne til Anders er store, da formen er i top. Træningen består af 3 ugentlige løbeture, og daglig cykling mellem 5 og 100 km. Og kosttræningen er indledt, så ham håber ikke at blive tabt bag feltet. Som løjtnant vil Anders være bundet af Holdkaptajnes dispositioner, men han regner alligevel med at komme på podiet både i København og på mindst 4 etaper. Derimod skal man ikke forvente at se ham føre sig frem i bjergene - Han er ikke nogen decideret bjergrytter.

Anne-Mette Meyer Pedersen

Presse(t) rytter

41 år

Lærte at cykle som 3 årig og har siden da cyklet til og fra arbejde ca 12,5 km hver vej - når vejret (ifølge Anne-Mettes meget kritiske begreber) har været til det :-)

Klasse: Pattedyr i ordenen primat

Licens: P-Licens

Palmarés: Anne-Mette har kørt Sjælsø Rundt - indtil da var søen firkantet - og hun havde ikke sit første pit-stop før efter 150 m - god følgebil med proviant!

Anne-Mette skal, som så mange andre primater, have sine tre måltider om dagen - og helst fordelt nogenlunde konservativt - ellers er der dømt utålmodighed og koncentrationsbesvær - hvilket Tourens øvrige deltagere forhåbentlig tager hensyn til. Anne-Mette repræsenterer Ex-men på turen, og håber derfor at den officielle "Tour-beklæding" er behørigt mørk!

Bo Laurids Jensen

Landsformand & Teamchef

45 år

Bo får med dette løb sin debut i etapeløb

Klasse: Absolut begynderklasse

Licens: Beachvolleylicens udstedt af Dansk Volleyball Forbund 1. juni 2002

Palmarés: Bo har aldrig siddet på en cykel længere end én time ad gangen, og aldrig flere dage i træk (det tager nemlig lige under en time at cykle fra Frederikshavn til Det Bette Ølhus i Aalbæk). Bos største sejr var da han for 3 år siden endelig tog sig sammen og indleverede sin gamle racercykel til cykelhandleren for at få lappet baghjulet, som havde været fladt siden  '94.
Bo drømmer om en professionel karriere på et cykelhold med Duvel som
sponsor, og mener at Tour de Bière 2010 vil give ham en god mulighed for at præsentere sine talenter.

Claus Mortensen

Sponsorchef & Prologarrangør

50 år

Kører med Tour de Bière sit første cykelløb efter en alvorlig cykelulykke i påsken 2009, og et helt års pause – før det har Claus kun cyklet til bageren. 

Klasse: Starter i Skatteklasse Ale.dk

Licens: Kører på holdkaptajnens øllicens da hans egen licens er udløbet.

Palmarés:   Har besteget Skamlingsbanken – men der var ingen bager… Har kørt Læsø rundt og var ved at vinde, men blev slået i opløbet af sin mor.

Hans Peter Jepsen

Hjælperytter

54  år

Hans Peter har ikke deltaget i etapeløb før, end ikke i organiserede cykelløb, men har cyklet fra barnsben af - mest for at dække transportbehov. Efter at have prøvet mange andre sportsgrene, såsom fodbold, tennis, gocart, rapelling, faldskærmsudspring og græsklipning, uden have været særligt god til nogen af delene, mener Hans Peter, at cykling må være den sportsgren, hvor det lysende talent viser sig.

Klasse: På sigt ProTour - i første omfang ProBier.

Licens: Ja selvfølgelig - er da ikke sortseer.

Palmarés: Hans Peter har sejre i massevis, for den, der overvinder sig selv, er større end den, der overvinder en hel hær, og Hans Peter overvinder jævnligt sig selv, bl.a. ved at stå op om morgenen. Indimellem også til at løbe en tur. Den største sejr var dog nok at bestå øldommer-eksamen.

Henrik Skovborg

Hjælperytter

65 år

Henrik cykler hver anden dag ( for at undgå modvind og regn) til arbejdet - 36 km - og er i øvrigt førstegangs deltager

Klasse: Kører i letvægtsklasses - gerne på Vita malt og gammel Stout!

Licens: Arbejder stadig på at få en "licens" - alligevel har Henriks hustru givet ham starttilladelse og vil sponcere en cykelhjelm

Palmarés: Henrik er tidligere brygger på Bryggeriet Apollo og mangeårig besøgschef på Faxe Bryggeri og har dermed opnået stor kompetance i bryggeribesøg. Som øl-ambassadør afholder han dag ølforedrag med smagning. www.olforedrag.dk/ 
 

Jørgen F. Andersen

Hjælperytter

68 år

Klasse: Høj

Licens: Dansk Cyklistforbund

Palmarés: Tour de Holmegård, Sydsjælland Rundt og mange ferieture.

Jørgen Bjerrum

Chefrådgiver & Chefmekaniker

54 år

Jørgen væltede første gang på cykel i 1957(1½ år gammel) med brækket lårben som resultat. Han har kørt racercykel i 6-8 år. Primært til og fra arbejde, samt ture i weekends.

Klasse: Kører normalt i E-klassen, men på cykel må det være Skatteklasse B

Licens: Drømmer stadig om et licensbryg hos Midtfyns Bryghus.

Palmarés: Jørgen er stifter af, og stadig formand for, KMDs Øl Laug, han blev i 2008 nummer 3 i en bakkespurt på Skårup Skovmøllevej og gennemførte i 2009 Lillebælt Halvmarathon (til fods). Jørgen er også ubesejret i kapsejlads i Meginjolle, i lokalbestyrelsen for DØE Svendborg, håndbrygger med base i Svendborg Bryglaug og har i mange år kørt for OGIF Løbe- og Cykelmotion.

Lars Brøndum Jespersen

Ølbærer

58 år

Lars har senest kørt for 30 kg siden

Klasse: Den tunge ende

Licens: Sofa

Palmarés: Lars har tidligere slæbt sig Sjælsø Rundt og Sjælland Rundt, helt fra Århus til København og taget Vättern Rundan. Er især kendt for ikke at snorke og i øvrigt være ædru i lange peioder.

Leif Madsen

tour.ale.dk's Korrespondent i feltet

48 år

Fik stjålet sin cykel for 12 år siden og har transporteret sig rundt i bil lige siden. Dette afholdt dog ikke Leif fra hurtigt at melde sig til Tour de Bière, og selv om et meget ambitiøst nytårsfortsæt om allerede fra 1. januar at begynde at cykle dagligt aldrig kom igang har deltagelsen i arbejdspladsens VCTA kampagne gjort at han er i kanonform.

Klasse: Blev hurtigt klacificeret som Fantomrytter da han meldte sig til Touren uden at eje en cykel.

Licens: adskillige, bl.a. flere Microsoft

Palmarés: Leif er netop kommet igennem "Vi Cykler Til Arbejde" kampagnen hvor han på et 11-personers hold kørte en trediedel af kilometerne hjem. Dette resulterede i 2 nomineringer til "Årets nye cyklist"  http://www.vcta.dk/Nominering.aspx

 

Lotte Wienberg

Holdkaptajnens helt personlige B.S.

+25 år

Lotte har allerede kørt et par måneder

Klasse: Luksusklassen

Licens: Øllicens

Palmarés: Lottes største bedrift er at have trænet med redaktøren, hvis pral er ulidelig at lægge øre til.

Lottes BMI er 29,1, og hendes visuelle Chris Macdonald fortæller hende, at hun er let overvægtig, og vejer lidt for meget, men har rigtig gode muligheder for at opnå et vægttab, med blot få ændringer i sine ølvaner.

Mogens Sørensen

Hjælpsom rytter

67 år

Mogens debuterede i Sjælland Rundt i 1992, Siden har han deltaget i flere forskellige cykelløb både for at få motion, hygge og enkelte for at skaffe penge til et godt formål.

Klasse: Høj

Licens: Vist såvel TV som Radio

Palmarés: En af de heldige deltagere der fik lov til at cykle over både Storebælt og Øresund. Mogens har stor international erfaring gennem etapeløb i Alsace, Bruxelles-Strasbourg, Kvickly Danmark Rundt og, ikke mindst, ved sammen med sin svoger, at cykle på Muren i Kina, hvor han i øvrigt har hentet den cykel han vil bruge under Tour de Bière. Mogens har også deltaget i ungdomsarbejdet gennem cykelferie med sin datter da hun var barn og for nylig nu med sine 2 børnebørn rundt i Danmark

 

Normann Errebo

Chefrådgiver & Chefmekaniker

64 år

Startede med at cykle i 1997 – samme år som han blev cykelhandler. Tidligere medindehaver af cykelbutikkerne Road Bike Shop nu Webike i København, Odense og Århus.

Klasse: Vægtklasse +100 fordelt på 168 cm - ikke nogen egentlig bjergrytter - bedst når det går nedad og i medvind

Licens: Gourmetlicens

Palmarés: Normann har stor international erfaring. Har deltaget i Pinarello Grandfondo i Italien 2 gange (hvor der undervejs bliver serveret diverse lækkerier med italiensk vin, etc.) Har cyklet lidt i bjerge på MTB i Californien under et besøg hos cykelproducenten Specialized – det var Normanns første MTB-tur, og det var nær gået helt galt, da han røg ud over en skrænt og blev halet op igen med ødelagt hjelm og briller. Har også kørt en kort tur ved Las Vegas i forbindelse med en cykeludstilling der.

Normann er i øvrigt en typisk ”materielrytter” der elsker cykler. Dyreste racer er en Look 595 udstyret med Campagnolo Record og fine italienske hjul. Anskaffelse lige under 50.000,00 kr. Så det bliver ikke udstyret han går ned på.

Odd Rune Hølland

Feltets bjergspecialist

47 år

Odd Rune har cyklet en 15-20år - og det er gået op og ned, som det jo gør i Norge.

Klasse: Mosjon (her må vi undskylde for vore norske brødres stavemåder!)

Licens: Kører ikke aktivt, og har derfor ikke licens (Odd mener hermed at han ville lægge sig på hjul under det meste af Touren).

Palmarés: Som Odd ganske rigtigt siger: Om hver dag er en kamp, blir vel hver aften en seier?

Odd er håndbrygger i en gammel lade med et 300 liters hjemmelavet udstyr - og så i øvrig jæger som det forventes af en Nordmann! Bare en skam så at Touren ikke køres som 'jagtstart'. Odd er det internationale islæt i feltet - den anden Normann er dansker.

 

Ole Madsen

Holdkaptajn, Tourarrangør, Teamejer
- og når tiden tillader det Chefredaktør for ØLentusiasteN.

48 år

Konstaterede et personligt BMI-tal på +30 og erkendte, at nu skulle der gøres noget. Men da en gammel erhvervskade forhindrede løb og at der var et afslappet forhold til doping, blev Tour de Bière udtænkt. Tour de Bière 2010 har derfor to hovedformål.
1) At få ØLentusiasteNs redaktør i bedre form samt forbedre den almene sundhedstilstand i Danske Ølentusiaster.
2) At skabe en massiv pressedækning for godt øl, danske mikrobryggerier og Danske Ølentusiaster i særdeleshed.
Et omfattende personligt træningsprogram blev planlagt, og optimismen mere end gløder – med eller uden medvind. Er forhåndstilmeldt Tour de Bière 2011 og 2012.

Klasse: Har drukket øl i alle skatteklasser – og givetvis også cyklet i den forbindelse.

Licens: Er afsløret som sortseer en gang midt i firserne, men har siden været en samvittighedsfuld samfundsborger som trofast betaler licens (trods utilfredshed med multimedieskatten).

Palmarés:   Påbegyndte sin professionelle cykelkarriere som cyklende avisbud tilbage i 1974, hvorefter karrieren indtil videre er kulmineret med jobbet som chefredaktør for ØLentusiasteN, Danske Ølentusiasters medlemsblad. Der i mellem har sportskarrieren været meget alsidig – og budt på titler som topscorer i fodbold, en andenplads i orienteringsløb og et gennemført Copenhagen Beer Marathon i 2004.