Presse

Pressemeddelelse 30. juni 2010

...følgende pressemeddelelse er sendt ud den 30. juni 2010:

Tour de Bière 2010

3. juli køres Prologen til årets helt store nye etape-cykelløb, Tour de Bière, og det kan forventes at store skarer af entusiastiske cykelsportsinteresserede vil være på plads på Banegårdspladsen i Kolding for at se det store felt tage hul på 10 dages strabadser med en meget krævende Prolog til en tour hvor de indlagte grus- og brostensstykker vil give mindelser om såvel 'forårsdage på heden' som 'forårsdage i helvede', og hvor de første skrappe stigninger vil være et varsel om de kommende dages bjergetapers udfordringer.

Helt usædvanligt for et etapeløb er de tre første etaper rene bjergetaper. Ruten fra Kolding over Vejle og Silkeborg til Århus er nok den mest krævende nogensinde i et dansk etapeløb, og det skal blive spændende at se om de lykkes for sprinterne og temporytterne at klare sig igennem inden for tidsgrænsen med den perlerække af stigninger helt uden for kategori som feltet udsættes for i løbet af disse tre etaper.

Der vil utvivlsomt være mange tilskuere ude på ruten, men der er næppe tvivl om at forplejningszonerne vil tiltrække den største publikumsinteresse, idet langningen - denne i forvejen svære disciplin - er gjort endnu sværere under Tour de Bière. Ikke alene foregår langningen i meget begrænsede forplejningszoner og inden for fastsatte tidsrammer, men der er også sat en kraftig begrænsning på mængden af forplejning hver enkelt rytter må modtage: En øl pr. rytter pr. forplejningszone! Denne restriktion hænger godt sammen med, at feltet bakker op om kampagnen ”Er du klar” – en kampagne mod spritkørsel.

Lykkes det sprinterne og temporytterne i feltet at slippe igennem de første dages strabadser er der til gengæld gode muligheder for dem på de sidste etaper. 4. etape fører rytterne fra Århus til Randers, hvor overnatningen vil foregå på den sidste af etapens forplejningszoner. Efter en tur over Djursland, fortsætter det store etapeløb på Sjælland, hvor nogle af de smukke landskaber ved Isefjorden og Roskilde fjord, lægger veje til de to første etaper på øen. Via Køge og Brøndby føres feltet til Hovedstadsområdet, for at slutte af med et regulært gadeløb i København.

Som alle andre store etapeløb har også Tour de Bière sin egen hjemmeside, hvor de enkelte etaper og feltets ryttere kan studeres inden det går løs den 3. juli i Kolding.

Den originale pressemeddelelse i .pdf-format kan downloades i højrekolonnen!

Pressemeddelelse

Se den originale pressemeddelelse i .pdf-format ved at klikke her!