Ruten 2010

Når årets udgave af Tour de Bière skydes i gang af Koldings Borgmester lørdag den 3. juli 2010 kan de deltagende ryttere se frem til en ualmindelig hård rute.

Allerede Prologen vil give deltagerne en forsmag på hvad der venter, med et par mindre stigninger og, ikke mindst, nogle meget vanskelige forplejningszoner, hvor langningen uden tvivl vil blive en udfordring for såvel ryttere som hjælpere.

Herunder ses en lille oversigt over Prologens strabadser:

  • Tour de Bière 2010 Prologen skydes igang af Koldings Borgmester Jørn Pedersen på Banegårdspladsen, ved Café Berg & First Hotel. Der vil være taler og mulighed for køb af øl. "Godsejernes Ny Jazzband" spiller og City Kolding bakker op om turen. 
  • Herefter kører holdet til Låsbybanke hvor der vil være ølpause ved Kolding Vinhandel.
  • Næste stop bliver Troldhede Mikrobryggeri i Olaf Ryes Gade 7 og derefter køres der til Kolding Bryglaug i AL Passagen, hvor der lanceres en specialbrygget øl til lejligheden "Sommer Prolog" 
  • Herfra deltager cykelholdet i det årlige Sommertræf på YNWA fra kl. 14.00 DØEs Sommertræf har i år 10 års jubilæum. Der er fri leg inden de mere alvorlige etapper støder til i de følgende dage.
  • Overnatning Kolding vandrerhjem eller privat

Efter Prologen følger 9 meget krævende etaper på lige så mange dage - i alt 551,4 km.

Årets Tour har, meget mod sædvane, lagt de allermest krævende bjergetaper allerede de første dage. 1., 2. og 3. etape er rene bjergetaper, med adskillige stigninger helt uden for kategori. Det vil selvfølgelig glæde bjergspecialisterne i feltet, men det bliver spændende at se om sprinterne og tempospecialisterne slipper med over de skrappe stigninger og når i mål inden for tidsgrænsen.

Fra 4. etape og frem bliver løbet mere menneskeligt, og der vil være gode muligheder for at såvel temporytterne som sprinterne, hvis de da er sluppet igennem de første dages strabadser, kan udfolde sig. Især vil sprinterne, og kriteriumspecialisterne, vel se frem til den afsluttende etape i de københavnske gader.

Såvel Prologen som de 9 etaper er kort beskrevet på siderne i venstremenuen, og her finder du også en etapeoversigt med de forventede tider.

Holdkaptajn Ole Madsen og sponsorchef Claus Mortensen har i løbet af uge 25 visuelt tjekket ruten ud via udsigten fra teamejerens bil.
Det er sket for at sikre den bedst mulige rute, gennem kendskab til genveje, optimale vindforhold og hyggelige forplejningszoner.