3. etape

3. etape lagde ud i Den fynske Landsby. Leif Typkær havde sørget for at feltet fik mulighed for at smage ægte fynsk landøl, som man brygger på flere årlige brygdage i Den fynske Landsby.

Og TV2 var med fra morgenstunden for at lave et indslag til Tour de Bière Studiet.

Den gule Trøje gjorde sig stærkt gældende på denne etape, hvor den sad på ale.dk's korrespondent i feltet.

11 - Den fynske Landsby

Besøget i Den fynske Landby bød endnu en gang på besigtigelse at humlehaver, under kyndig vejledning at Leif Typkær, som også stod for tapning og udskænkning af det fynske landøl.

...efter den fynske landøl - som nogle i feltet fandt var en smule syrlig - blev der skyllet efter med Albanis 1859 - en øl brygget på 4 malttyper og opkaldt efter året for Albani Bryggeriets grundlæggelse.

12 - Ørbæk Bryggeri

2. forplejningszone var Ørbæk Bryggeri - endnu et gammelt fynsk hvidtølsbryggeri som efter en dvaleperiode er genopstået som moderne mikrobryggeri.

Billedet herunder viser ikke effekter fra en Science Fiction film fra 1950'erne, men derimod dele af Ørbæk Bryggeris brænderi - bryggeriet har nemlig startet en whiskyproduktion.

13 - Refsvindinge Bryggeri og Maltgøreri

Målet for 3. etape var Refsvindinge Bryggeri og Maltgøreri, hvor man også skulle overnatte.

Refsvindinge Bryggeri og Maltgøreri er det eneste oprindelige danske hvidtølsbryggeri der har overlevet 1900-tallets bryggerilukninger. Man har dog også inddraget undergærede øltyper, men brygger stadig bl.a. en original Skibsøl på egen røgmalt.

Tour de Bière Studiet

TV2 var med på 3. etape - du finder deres reportage her!

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!