4. etape

4. etape var også Tourens fjerde dag på Fyn, men denne dag nøjedes man med et enkelt fynsk bryggeri, Gundestrup Mejeri og Bryghus, for derefter at tage til Ærø og besøge Rise Bryggeri. Dagen sluttede dog i Svendborg, som skulle være udgangspunktet for 5. etape.

Den gule Trøje er gået i udbrud i det bølgede fynske landskab.

14 - Gundestrup Mejeri og Bryghus

Flere mikrobryggerier har til huse i tidligere mejeribygninger, men kun et enkelt har kombineret bryggeriet med mejeridrift, Gundestrup Mejeri og Bryghus, som ligger i det sydfynske.

"Jeg foretrækker personligt at drikke øl frem for vin til osten, og sådan er der heldigvis flere og flere danskere, der har det. Derfor er det en oplagt idé, at producere begge ting det samme sted," siger mejeriejer og brygmester Jørgen Hoff.

Gundestrup laver bl.a. øl på valle, og kombinerer derved i udstrakt grad mejeri- og bryggeridrift.

 

Jørgen Hoff fortæller om sine oste, og rytterne ser ud til for en gangs skyld virkeligt at få helt nye inputs. I baggrunden ses en del faste oste, men ellers er Gundestrup også kendt for sin rygeost - en virkelig fynsk specialitet, og den eneste oprindeligt danske ost.

15 - Rise Bryggeri

Endnu et bryggeri i bygninger hvor der tidligere har været mejeri - og endda har været drevet såvel hvidtølsbryggeri som mejeridrift i form at flødeisproduktion på samme tid!

Men det nuværende Rise Bryggeri er rent bryggeri - og endda så rent at en stor del af produktionen nu er økologisk!

...á propos vand, så ligger Rise Bryggeri på Vandværksvej!

Det gode skib Martha

4. etape sluttede i Svendborg, hvor man naturligvis besøgte Børsen for andægtigt at besigtige kabyssen på det gode skib Martha.

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

...øl smager så godt at det er sjovt at være tørstig!

S/S Martha

Martha

Martha

Martha

Martha