Finalen

Det er ikke ethvert etapeløb beskåret at have asfalten overstrøet med bemærkninger som 'Kom så morfar!' - men Tour de Bière er heller ikke et hvilket som helst etapeløb.

9.-dagen gik fra Køge til København, med mål ved Husbryggeriet Jacobsen på det gamle Carlsberg.

Fra udgangspunktet i Danmarks 'vugge', Jelling, sluttede etapeløbet hermed i den danske bryggeriindustris 'vugge', det Carlsberg J.C.Jacobsen i 1847 oprettede på Valby Bakke.

23 - Café Svejk

Café Svejk er vant til at få besøg af det noget mindre profilerede etapeløb 'Post Danmark Rundt', men er i år kommet helt op i superligaen ved at lægge lokaler til Tour de Bière's næstsidste langningszone.

Ved ankomsten til Café Svejk ventede Københavns Lars B. Jespersen, der måtte udgå tidligt under sidste års Tour, spændt på sin holdkammerat Lars Rasmussen for at se om denne kunne gennemføre Touren - det kunne han, og herunder ses de to holdkammerater i langningszonen.

Fra Svejk gik det mod Husbryggeriet Jacobsen, hvor man på ruten naturligvis måtte gennem de berømte porte. Her er Dipylon netop passeret og feltet er på vej mod Elefantporten.

24 - Husbryggeriet Jacobsen

I mål på Husbryggeriet Jacobsen kunne feltet i Tour de Bière endnu en gang opleve to af de væsentligste forudsætninger for godt øl: Brygmesteren og Brygkedlen.

At øl også har et potentiale udover den helt traditionelle viser Carlsberg bl.a. ved at servere 'Ølbrændte Mandler'

Dennis Christiansen stod lidt for sig selv - det var der absolut ingen grund til. Dennis startede med at tage den prikkede bjergtrøje på Prologen og endte med at få den gule som samlet vinder at Tour de Bière 2011!

DOPING!

Henrik Skovborg, som kørte i den gule trøje under Finalen, fremviser her helt åbenlyst en Vitamalt.

Vitamalt står øverst på listen over forbudte stoffer på Tour de Bière's dopingliste, og vi håber da at Henrik kun viser hvad man absolut ikke skal gøre, og at han ikke har dopet sig for at erhverve den gule trøje på 7. etape!

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Carlsberg

...læs mere om Carlsbergs arkitektur her!

Visit Carlsberg

...skriver om Tour de Bière.