Prologen

Prologen til Tour de Bière 2011 var lidt længere end sædvanlig for prologer - og blev endda endnu længere på grund af feltets problemer med at finde ruten.

Prologen blev sat i gang af Oldermanden for Folketingets Øl Laug og Venstres trafikpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, der også holdt starttalen

 - som du kan læse her!

 

Følgebilerne

I år er der hele to følgebiler med på Tour de Bière - selvfølgelig med navne på de bryggerier hvor der er langning - og den ene endda i feltet farve.

Man har valgt ikke at uddele pointtrøjer, men i stedet lade hele feltet køre i grønt, i erkendelse af at hver og én har gjort sig fortjent til rigtigt mange point bare ved at stille op til Touren.

Følgebilerne - det er Vagn Poulsen der er fanget imellem dem.

1 - Jelling Bryghus

...efter at hele feltet var kommet ind illustreredes det tydeligt hvorfor det hedder mikrobryggeri!

2 - Jelling Bryggeri

Jelling Bryggeris smukke brygværk

3 - Kolding Bryglaug

Prologen havde - lige som sidste år - mål og 3. forplejningszone ved Kolding Bryglaug, som samtidigt er You'll Never Walk Alone's stille hjørne, hvor Danske Ølentusiaster i Kolding for 11. gang havde indbudt til Sommertræf - et arrangement Prologfeltet selvfølgelig deltog i.

Bryglauget havde brygget en øl specielt til Tour de Bière: Tom Simpsons Ale - opkaldt efter den store engelske cykelrytter der omkom på Mont Ventoux under Tour de France den 13. juli 1967.

Danmarks Dåbsattest

...kalder man ofte Den store Jellingsten. Lige nu er den ved at blive gjort klar til at blive sat i montre (på stedet) - Under starten på Tour de Bière 2011 lå der to mennesker under stenen - men de bevægede sig begge!

...læs mere om Jelling - om historien og arkæologien, og om det Vikingemarked som også startede i silende regn den 2. juli - på byens hjemmeside!

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Vejle Amts Folkeblad

...skriver om Tour de Bière.

Tom Simpson

...en af tragedierne i cykelsporten var Tom Simpsons død på Mont Ventoux under Tour de France den 13. juli 1967. Der står i dag en mindesten for Tom Simpson på Mont Ventoux.

...du kan læse om Tom Simpson her!