Årets Tour er i gang

Kristian Pihl Lorentzen holder starttalen foran Uffe Stenen

I modsætning til sidste år, hvor Tour de Bière startede i strålende solskin i Kolding, var vejrguderne ikke rigtigt med Touren ved starten i Jelling lørdag den 2. juli. Til gengæld fejlede entusiasmen, såvel øl- som cykel-, ikke noget i det store felt der gjorde sig klar til Prologen i småregnvejr.

Klokken 10:45 holdt Oldermanden i Folketingets Øl Laug og Venstres trafikpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, en meget inspirerende starttale stående foran Uffe Stenen, som placerede øllet i Danmarkshistorien - og da ikke mindst i Jelling - talen kan du se på 'Efter Tour'

Umiddelbart herefter blev Prologen til Tour de Bière 2011 sat i gang af Kristian Pihl Lorentzen, og straks herefter blev det understreget at øllet stadig har plads i Jelling, idet de to første langninger fandt sted inden for den første kilometer på henholdsvis Jelling Bryghus og Jelling Bryggeri.

Herefter var der 37 km til næste langning, så det var væsentligt at depoterne var fyldt op. Prologen er dette års Tours mest bjergrige etape, så det var sikkert med bange anelser at temporytterne og sprinterne kørte ud på Prologen i det tiltagende regnvejr.

Vist nok på grund af den kraftige regn kørte feltet ikke alene galt, og endte med at køre over 40 km, men kørte også så langsomt at man først var fremme i målområdet over en time senere end forventet.

Den første gule og den første prikkede trøje

Efter hver etape bliver æren af at bære den gule og den prikkede trøje under den kommende etape afgjort gennem en afstemning blandt alle rytterne i feltet.

I forbindelse med afslutningen af løbet bliver det så afgjort hvem der skal have trøjerne samlet, og dermed hvem der skal bære trøjerne på prologen under Tour de Bière 2012.

På Prologen gik Bjergtøjen - Den prikkede Trøje - til debutanten Dennis Christiansen, og Den gule Trøje - føretrøjen - gik til Claus Mortensen, måske for at have ført feltet på vildspor under prologen.