Ruten 2011

Når årets udgave af Tour de Bière skydes i gang af Folketingets Øllaugs Oldermand, Kristian Pihl Lorentzen, lørdag den 2. juli 2010 kan de deltagende ryttere igen i år se frem til en ualmindelig hård rute.

Prologen, der går fra Jelling til Kolding, vil næppe give deltagerne nogen reel forsmag på hvad der venter, et par mindre stigninger og, ikke mindst, nogle meget vanskelige nedkørsler er hvad Prologen kan byde på.

Efter Prologen følger 7 meget krævende etaper på lige så mange dage, og en Finale der slutter med et reelt kriterium i København - i alt 591,3 km, Tour de Bières længste rute hidtil.

Årets Tour er, i modsætning til sidste års, uden særligt krævende bjergetaper. Ruten er lagt rundt om, men aldrig rigtigt i nærheden af De fynske Alper, og det fynske højland sniger man sig også igennem uden de store stigninger. Derimod vil rytterne på utallige flade etaper være udsat for vinden, ikke mindst i de mange kystnære områder der bliver kørt i. Tempospecialisterne skal nok klare sig igennem, men for sprinterne og bjergspecialisterne bliver det en kamp om at finde plads på viften, og det bliver spændende at se om sprinterne klarer sig igennem helt til det afsluttende kriterium i København.

Såvel Prologen som de 7 etaper og Finalen er kort beskrevet på siderne i venstremenuen, og her finder du også en samlet etapeoversigt med de forventede tider.