5. Juli: Odense-Refsvindinge

Cirka tidsplan for dagen:

10:00 - Afgang fra campingpladsen

10:02 - Langning og museumsbesøg i Den Fynske Landsby

13:00 - Langning og frokost på Ørbæk Bryggeri

14:45 - Langning og overnatning på Refsvindinge Bryggeri

Men nu er vejret blevet godt :)

Vi startede med at køre frygtelig langt, nemlig ca. 2 km til den Fynske Landsby, hvor tidligere direktør for bl.a. Albani, Vestfyn, Slotsmøllen osv. Leif Typkær holdt foredrag om hvordan øl blev brygget i gamle dage. I landsbyen prøvesmagte vi det såkaldte "Festøl" og der blev også mulighed for at smage på "Det Tynde Øl". I gamle dage havde man jo ikke helt styr på brygprocessen så øllet kunne godt være lidt surt, så Leif Typkær havde taget noget "hjemmebryg" med, en kasse Albani 1856 four malt, til at skylle efter med.

I Esbjerg plejer vi at sige "Vi skal ha' fat på de unge inden sporten ta'r dem", så da vi spottede en flok børnehavebørn klædt i grønt måtte vi jo simpelthen prøve at få dem meldt ind.

Det blev dog kun til et gruppebillede sammen med ungerne og da de ikke ville smage øllet gav Torben dem 300kr til is i stedet. Måske var det denne gestus der bragte ham i gult om aftenen ?!

Nu begyndte vejret for alvor at vise sig fra sin grimme side. Over 30° og solen bagende fra en skyfri himmel :-) så vi hastede ned til

Ørbæk Bryggeri

hvor der var stillet en kasse giftigt udseende øl frem.

Nå det viste sig dog det ikke var øl, men en HindbærDream Smoothie Finn lige mente vi skulle forfriske os med inden han gik i gang med den mere alvorlige del af besøget; foredraget, rundvisningen og øllet

  • Fynsk Forår
  • Kloster Ale

Vi havde medbragt noget frokost vi indtog alt imens gøgleren kom op i Finn og han begyndte at lave ballondyr der endte med at blive til en hat jeg skulle ha' på i stedet for min cykelhjelm :-)

Jeg er ikke helt sikker på den ville ha' samme virkning som en rigtig hjelm, men nå hva' pyt der var jo kun ca 5km til

Bryggeriet Refsvindinge

Vi er tidligt på den og gårdbutikken har stadig åben så John Rasmussen peger bare på køleskabet og spørger om vi kan klare os selv hvorefter han ekspederer videre.

Det kan vi jo ikke så vi kalder på langningseksperten og hans assistent og så kommer hatten af en flok Ale 16 og der falder ro over gemytterne.

Der bliver langet flere øl, men det lykkedes alligevel i løbet af eftermiddagen et få rejst teltene bag ved bryggeriet.

Da det blev lukketid kom Lars Bæk forbi og fortalte røverhistorier om John, bryggeriet og den nærmeste omegn alt imens vi fik serveret noget

  • Den Sorte Enke
  • Røde mor
  • Cognac Øl
  • HP bock

Efter rundvisningen var det blevet tid til at fyre op i grillen, få os noget aftensmad og komme igang med den alvorlige del af arrangementet, nemlig:

Trøjerne

Den Gule: Torben Nielsen

Den Prikkede: Jan Vang-Ahlgren

Udover trøjerne blev der også uddelt en eller anden pris til holdkaptajnen. Jeg har glemt hvad det gik ud på, men som man kan se på billederne blev Ole ganske rørt over hædersbevisningen :-P

 

Dagens tal

En ganske uinteressant dag der intet havde at byde på, hverken i styrt eller defekt kategorierne :-(