8. Juli: Guldborg-Næstved

Cirka tidsplan for dagen:

  9:00 - Afgang fra Guldborg Camping

11:45 - Langning på Bryghuset Møn

17:00 - Langning og overnatning på Slotsbryggeriet Fønix

Hvad sagde jeg - sommeren faldt på en torsdag

Dagen startede godt alle var glade indtil de kom ud af teltet, herefter faldt humøret drastigt. Det der skete var at alle kom i et ufrivilligt bad, der varede til ca. kl. 15.00.

Om det var vejret eller udstyret der var noget i vejen med taler vi ikke om, men der var mange slange og dækskifte undervejs.

For at nå frem til første bryghus måtte vi tage en sejltur med den lille Bogøfærge hvor der kun lige med nød og næppe var plads til vore 3 følgebiler og os selv.

Vel ankommet til Møn hvor regnvejret tog til i styrke hastede vi til

Bryghuset Møn

hvor værten sikkert har været "glad" for at vi ville komme og vaske bryghusets gulv og stole med vores våde tøj.

Bortset fra man sad og var noget kold og klam var der bestemt ikke noget i vejen med den mad vi havde bestilt og ej heller med stedets øl:

  • Ravweisse
  • Brown Ale
  • Den sorte (schwartzbier)
  • Honning Porter

Da vi skulle videre regnede det stadig, men var dog stilnet lidt af.

Vi var blevet anbefalet et køre en lille omvej og besøge Keegan i Præstø af Vordingborgs lokalformand, og for at omvejen ikke skulle være helt forgæves havde han endda sørget for noget øl til os - tak for det.

Der er ingen billeder i galleriet fra stedet da mit kamera var druknet :-( men med lidt held kommer der flere billeder til senere.

Det var holdt op med at regne så nogen brugte pausen til at få lappet cykler så de kunne komme med videre til

Slotsbryggeriet Føniks på Gavnø Slot

Inden vi nåede så langt blev vi dog mødt af en lille flok lokale ølentusiaster på cykel der ville følge os til slottet. Ikke et ondt ord om formanden, men det satte altså kadencen ned til det halve ;-)

Da vi kom frem til bryggeriet havde nogle fra lokalafdelingen forgrebet sig på noget ufærdigt øl de i skyndingen døbte Cykelhjul og serverede det for os. Alexander fik dog snart taget tømmerne fra Martin så vi kunne få smagningen tilbage på sporet igen.

Han bad os hælde det ufærdige øl ud og serverede i stedet:

  • Barleywine
  • Tranquebar
  • Føniks Cherry Ale
  • Hvede Øl
  • Føniks imperial Stout
  • Påskebryg

Undervejs i smagningen blev vi vist rundt på bryggeriet i 2 hold (ja, allerede ved et felt på 30 er der problemer med at komme til rundt omkring) og efterfølgende sluttede vi at med afstemningen om

Trøjerne

Den Gule: Jørgen Andersen

Den Prikkede: Odd Rune Hølland

 

Mon Jørgen virkelig havde kørt sig til den gule eller var det fordi han havde "hjemmebanefordel" ?!?

Vi skulle jo også ha' os noget aftensmad og den indtog vi i slottets Cafe Tulipanen hvor vi fik besøg af et par gutter fra Appernæs Bryglaug der havde brygget en specialøl til lejligheden: Tour de Bière 2011 Special edition

 

Dagens tal

Lotte lagde ud med en punktering der bragte hende i front, men Jan svarede snart igen med flere punkteringer så han står nu igen ene i spidsen i kampen om Den Lappede Trøje.

Dagen endte på 8 punkteringer med mindre der er smuttet nogen i det, på et tidspunkt, 8 minutter lange felt.