9. Juli: Næstved-Køge

Cirka tidsplan for dagen:

  9:30 - Afgang fra slottet

10:00 - Hilse på de lokale ølentusiaster på Axeltorv

12:00 - Langning på Det Lille Bryggeri

13:30 - Hilse på de lokale ølentusiaster i Ringsted

14:15 - Langning på Dagmarbryggeriet

16:30 - Langning på Søbogaard

19:00 - Grill og overnatning på Køge Sydstrand Camping

Nu går kampen om trøjerne for alvor ind

Poul Erik var ganske vist mødt op til start i Jelling, men måtte straks forlade feltet uden at ha' kørt en meter af personlige årsager, men han var nu med igen og selvom han var 7 dage bagud i jagten på trøjerne viste han stor sportsånd ved kun ca 2km fra start at stå direkte på snotten i et spektakulært styrt der gav han ikke mindre end 9,8 for det kunstneriske. Faktisk tror jeg det er første gang i Tour de Bières historie at der også har været skader i hovedet. Tillykke til Poul Erik med det flotte point i kampen om styrttrøjen.

Nå men vi skulle jo videre idet lokalafdelingen i Næstved havde bedt os køre en æresrunde over byens torv mod til gengæld at servere noget øl :-)

Det blev til et par glædelige gensyn med 3 af Slotsbryggeriets øl, og på trods af at Martin gik rundt og forsøgte at lokke flere af os til at drikke en Tuborg, holdt vi stand, og drak Alexanders Hvede Pilsner i stedet.

Endnu et forsøg blev gjort på at komme ud af Næstved, men Jan var på hjemmebane og fik indlagt et stop udfor Herlufsholm så han kunne dele ud af sin viden om byen og stedet.

Op på jernhesten igen. De venter os jo på

Det Lille Bryggeri

Og her havde de virkeligt gjort noget ud af det, for efter at ha' lagt ud med en fadbamse blev vi præsenteret for noget epo, ups Beerpo. En Tour de Biere øl brygget specielt til lejligheden :-)

Ud over det var der stillet en lille samling flasker op til "fri afbenyttelse"

 • Arkanak Fadbamse
 • Tour de Biere Beerpo
 • Columbus Ale
 • Humlemord 4 (Black Beauty)
 • Sommerbryg
 • Black Time 1

På trods af at mekanikerne havde brugt det meste af langningstiden på at ordne defekt grej sneg der sig alligevel en punktering ind på de kun 5km der var til torvet i Ringsted hvor lokalafdelingen havde stillet en bod op så vi kunne få os lidt øl inden vi skulle trille de sidste par hundrede meter ned til

Dagmar Bryggeriet

hvor vi indtog noget frokost alt imens vi fik fortalt nogle røverhistorier og drak noget

 • Byens Øl
 • Svend, Knud og Valdemar
 • Dagmars Gylden
 • Knuds Stout
 • Broder Gregers IPA
 • Brown Ale

Der gik en rundt og filmede mens vi var der. Er der nogen der ved om det er noget der er offentliggjort/sendt og som vi kan komme i nærheden af?

Så er der dømt seriøsitet idet vi skal besøge

Søbogaard

et økologisk sodavands"bryggeri" !!!

Det blev dog heldigvis ikke så farligt som det lød da de fik fremstillet lidt øl ude i byen. Bl.a. Guld Svinet som vi smagte.

Så blev det jo pludselig alvor da det også viste sig de havde opfundet deres helt eget ord, Økvavit, som blev præsenteret i form af Ole Jensen Økvavit. En net lille sag på 49% som gjorde optagelsen af det efterfølgende gruppebillede noget besværligt ;-)

Det var dagens sidste officielle langning og vi satte kursen mod campingpladsen i Køge hvor lokalafdelingen havde lavet en aftale for os hos Slagter Stig som introducerede os for et uhyggeligt ineffektivt bestillings- og betalingssystem der bestemt ikke egnede sig til grupper på mere end 4

Nå, men alle fik da noget mad til sidst og vi kunne få stemt om

Trøjerne

Efter en længere valgtale fra Henrik endte valget med:

Den Gule: Henrik Skovborg

Den Prikkede: Lotte Wienberg

 

Nu spår Thomas Ensbye jo ganske vist i en af nedenstående artikler at vi nok er trætte og går tidligt til ro, men der tager han grueligt fejl !!

Vi er jo professionelle så når man er i Køge skal man jo også besøge Hugos Kælder :-)

 

Dagens Tal

Da mit notatpapir gik i total opløsning i gårsdagens monsun har jeg ikke tal på dagens punkteringer (men der var mange) kun morgenens flotte styrt fra Poul Erik.