27. Maj: Godt øl til danskerne

Cirka tidsplan for dagen:

12:00 - Vi samles på Frederiksberg Rådhusplads og får os et glas øl inden dagens strabadser.

12:30 - Pep Talk ved Torben Steenberg.

12:45 - Starten går.

14:00 - Ankomst til Tap1 og overrækkelse af diplomer til sidste års deltagere på scenen.

 

Turkongen i Den Gule var også dukket op

Så oprandt dagen hvor Tour de Bière holdets promenadetur, "Etapen", skulle løbe af stablen. Ingen vidste hvordan det ville forløbe da man aldrig havde forsøgt noget lignende tidligere, men man havde allieret sig med en stedkendt Ølentusiast der havde planlagt en rute på ca 11km igennem København. Han havde selv prøvekørt ruten og fundet ud af at vi skulle afsætte 5 kvarter til turen. Det lød jo godt nok af meget, men da der var inviteret et mindre antal "ølbiler" til at køre med viste tidsestimatet sig at være ganske godt ramt :-)

Vi mødtes på Frederiksberg Rådhusplads ved 12-tiden hvor flere af ølbilerne havde medbragt noget øl de velvilligt delte ud af - tak til dem.

 

Kl 12:30 stod Torben Steenberg på "talerstolen" for at holde en kort? PepTalk til feltet inden starten skulle gå kl 12:45.

Man havde udstyret Torben med en megafon (guderne skal vide hvorfor, han kan jo råbe hele rådhuspladsen op uden ;-) og han holdt en brandtale for øl, ølfestivalen, cykling og promenadeturens slogan: "Godt øl til danskerne".

Vejret havde været fint indtil da, men nu begyndte det at dryppe lidt så Torben fik sagt "God tur" og vi kom på cyklerne.

 

Feltet bestod af ca 15 ryttere og 7 ølbiler, og vi må jo nok konstatere at hvis arrangementet skal gentages (måske endda i stor størrelse) skal vi ha' politiet til at sørge for "grøn bølge" idet vi (cyklisterne) måtte vente ved hver lysregulering for at alle bilerne kunne komme med over :-/

 

Den Prikkede fører sig igen frem. Her på opløbsstrækningen gennem Elefantporten.

Efter endt tur med opløb af Ny Carlsbervej, gennem Elefantporten, nåede vi frem til Tap1 og ølfestivalen hvor feltet (altså kun dem på cykel) fortsatte ind igennem hallen for at ende ved scenen hvor sidste års deltagere på Tour de Bière fik overrakt diplom for deres bedrift.

 

Diplomoverrækkelse efter alle kunstens regler med kyssepiger og det hele. Det eneste der manglede var champagnen, men vi fik os et glas stout i stedet ;-)