10. Juli: Køge-Valby

Cirka tidsplan for dagen:

  9:00 - Afgang fra campingpladsen

12:45 - Langning på Cafe Svejk

13:45 - Langning og Tourafslutning på Husbryggeriet Jacobsen

Så skal der pakkes sammen for sidste gang

(i hvert fald for denne gang)

Vi startede i Kongernes Jelling og vi skal nu ud på den sidste etape mod Dronningens København.

1. langning skulle være på Cafe Svejk, men som tak for den store opbakning der havde været under gårsdagens afstemning havde Henrik fået lagt ruten en smule om så vi kom forbi hans barndomshjem hvor familien stod klar med en ekstraordinær langningszone.

Tak til Henrik, og ikke mindst hans mor, datter og børnebørn for den fine opbakning til feltet.

Vi må jo ikke glemme øllet :-) Der blev langet Roggen fra Thurn und Taxis.

Således velforsynede kunne vi lige klare den sidste kilometer til

Cafe Svejk

Her mødte vi Lars, formand i lokalafdeling København og deltager på sidste års Tour, der lige ville checke hvordan det stod til med træningstilstanden i feltet på dette års Tour.

Han kunne jo kun konstatere at mottoet "Hellere veludhvilet end veltrænet" nok heller ikke havde bragt ham langt i år :-P

Nå, men det var jo blevet frokosttid og det var lykkedes os, helt ekstraordinært, at lokke det lokale pizzaria til at bringe ud så vi kunne få os noget fast føde sammen med det tjekkiske øl stedet selv importerede.

Tjekkisk øl var dog ikke det eneste de kunne byde på. Således var der frit valg mellem

  • Bohemia Regent - Lys
  • Bohemia Regent - Mørk
  • Bohemia Regent - Prezident
  • Moritz Fiege - Pils
  • Moritz Fiege - Schwarzbier
  • Moritz Fiege - Weizen
  • og for første gang i på Touren blev der budt på Radler

Det havde været på tale at lave en paradetur ind til rådhuspladsen og tage et gruppebillede der, men rygterne ville vide at det hele var gravet op så vi vendte styret mod elefantporten i stedet.

 

Så går spurten ind

Efter en meget kort paradetur i god ro og orden blev løbet givet frit da vi nærmede os Ny Carlsberg Vej og så skulle det jo vise sig hvem der havde økonomiseret med kræfterne og havde nok til overs.

Jeg er nu ikke sikker på det var nok at økonomisere med kræfterne, man skulle også sørge for de rigtige hjul/dæk idet brosten og vejbump ikke er det mest ideelle underlag for racercykel med smalle dæk.

Du kunn gå an for os på havelågerne (selvom den føltes som om den var ved at falde fra hinanden) og spurten blev da også vundet af "De Unge Talenter" på tandemen der kørte på brede mountainbikedæk :-)

Tillykke til dem.

Nå, men det gruppebillede tager jo ikke sig selv, og vi var blevet enige om at det skulle være med elefantporten i baggrunden. Tidligere erfaringer havde vist at det kræver styring, så under kyndig ledelse fra Anders Evald blev al trafik stoppet og gruppen blev stillet an på tværs af vejen og vi fik os et billede.

 

Husbryggeriet Jacobsen

ventede lige rundt om hjørnet og her havde de fundet champagneglassene frem og bød på et glas Velvet Ale der som de skriver på deres hjemmeside er "Et forfriskende alternativ til hvidvin".

Efter trøjeceremonien blev der også tid til en lille rundvisning i kælderen og et besøg i baren for at smage på noget mere af Jacobsens gode øl.

 

Det endelige resultat

Traditionen tro (nej, der skal ikke mange løb til for starte en tradition) skulle der ikke stemmes om trøjerne da de sidste trøjer uddeles for en samlet indsats på hele touren, og som holdkaptajnen sagde; "sådan noget kan man jo ikke overlade til demokratiet".

Altså havde planlægningsjuntaen lagt hovederne i blød og var ret hurtigt enige om at Den Gule skulle uddeles til en rytter der ikke kun havde været godt kørende hele ugen, men også havde overskud til at lægge sig ned i bag og hjælpe dem der var mere pressede. Det skadede ham jo heller ikke at han også gerne gav en hånd med hvis der skulle repareres en cykel.

Så her fra redaktionen skal der lyde et tillykke til:

Dennis Christiansen

 

Det var ikke helt så nemt at finde en kandidat til Den Prikkede, men til slut faldt afstemningen ud til fordel for en anden rytter der også havde tilbragt meget tid i baggrunden for at sørge for der ikke blev for meget frafald, og han havde også brugt megen god drikketid på langningszonerne med at reparere cykler, så også tillykke her fra redaktionen til

Jørgen Bjerrum

Dagens Tal

Redaktionen har stadig ikke fået fat på noget nyt notatpapir, så der er heller ikke tal fra finaledagen, men det var en forholdsvis begivenhedsløs dag som ikke rykkede på det endelige resultat:

Torben Nielsen får Styrttrøjen med kun 2 styrt. (meget kedeligt år. sidste år skulle der doppelt så mange styrt til for at ta' sejren hjem)

Jan Vang-Ahlgren får Den Lappede Trøje med et hidtil uset antal punkteringer (der fintælles stadig, så det endelige antal kendes ikke endnu :-)