4. Juni: Esbjerg - Ringkøbing

Cirka tidsplan for dagen:

 9:00 - Start på 1. etape fra Esbjerg Banegård

10:00 - Ankomst Warwik Bryghus

11:30 - Start på 2. etape

13:00 - Ankomst Ølgod Bryghus

14:30 - Start på 3. etape

15:30 - Ankomst Skjern

16:30 - Start på 4. etape

17:45 - Ankomst Mylius-Erichsen Bryghus

19:42 - Afgang Ringkøbing banegård

21:42 - Alternativ afgang

 

Starten går på 1. etape

Så var det blevet tid til "midtvejstesten" for at få checket hvordan det stod til med formen her kun 1 måned før det store løb.

Vi ventede forgæves på de udefra kommende, men blev dog alligevel 8 på 1. etape der gik mod Varde til Warwik Bryghus.

Det tegnede ikke alt for godt. Vejrguderne havde lovet høj sol og temperaturer omkring de 25 grader, men de havde desværre også sat ind med noget nordenvind hvilket jo var knap så godt da hele ruten havde retning mod nord.

Etapedetaljer: Afgang Esbjerg 9:01 ankomst Warwik 9:58 distance 19km gennemsnitsfart 19,7km/t

 

Warwik Bryghus

På Warwik blev vi budt velkommen med en specialudgave af deres "Åbent Bryghus" som de skulle afholde senere på dagen, med både ølsmagning og bryggerirundvisning. Helt i Tour de Bières ånd.

Da vi ikke har billeder af menuen fra stedet må man jo ty til hukommelsen, og den er jo ikke hvad den har været ;-) men så vidt jeg husker så smagelisten således ud:

  1. Frk. Friis fra fad
  2. Sankt Barbara fra fad
  3. Røde Vagn både på flaske og fra fad
  4. Esbjerg Blond på flaske
  5. Blåvand på flaske
  6. Sankt Nicolai

Efter smagningen blev der også lige tid til at kigge ind på bryggeriet inden vi skulle videre mod:

 

Ølgod Bryghus

Feltet var nu nede på 7 da en enkelt rytter valgte at vende om i Varde og returnere til Esbjerg, men efter vi havde fået væskebalancen i orden i Varde gik det strygende derudaf på 2. etape.

Etapedetaljer: Afgang Varde 11:48 ankomst Ølgod 13:09 distance 27km gennemsnitsfart 20,0km/t

 

"Dagens menu" & Smagningen

Da feltet nu bestod af 7 ryttere var det jo meget heldigt at bryghuset solgte deres øl i 70cl udgaver så det kunne blive til en standard smagsprøve til hver af hver øl i deres udvalg.

I Ølgod havde yderligere et par ryttere meldt deres ankomst, men også her ventede vi forgæves på forstærkning af feltet :-/

Nå, men efter vi havde fået os en frokost og smagt på øllet fik vi også her overtalt personalet til at vise os bryggeriet inden vi skulle i sadlen igen og fortsætte mod:

 

Skjern og Rækker Mølles øl

Pilsneren - Vindmøllerens Bryg<br>var det eneste byen kunne byde på<br>fra Rækker Mølle

Det havde været umuligt at finde ud af hvad der forgår i Rækker Mølle og de bedste rygter vi var kommet i besiddelse af sagde at restauranten ikke længere holdt åbent for offentligheden, men kun for selskaber.

Det betød at 3. etape sluttede inde midt i Skjern hvor det i det mindste skulle være muligt at finde deres øl 3 forskellige steder ifølge bryggeriets hjemmeside.

Første værtshus vi besøgte havde 2 øl :-( Nå, vi leder videre. Næste værtshus havde slet ingen :-( Nå, vi forsøger det sidste sted som er Hotel Vestjydens Cafe lige overfor banegården. Her ledte de længe og fandt frem til 4 flasker af den ene af bryggeriets 3-4 øl.

Dem delte vi så vi i det mindste kunne sige vi havde smagt det stedlige bryg.

Etapedetaljer: Afgang Ølgod 14:28 ankomst Skjern 15:21 distance 19km gennemsnitsfart 21,5km/t (vi må være ved at være kommet i form)

 

Sidste Etape

Nyheden om vores færd op gennem Vestjylland havde bredt sig, og i Lem blev vi mødt af en større fanskare (ok ok, 2½ person) der var mødt op for at hylde feltet.

Lidt skuffende at de ikke havde nået at male slogans og positive tilråb på asfalten igennem hele byen :-)

Ruten var nu rykket endnu længere vestpå, og ude langs vandet kunne modvinden rigtigt få fat, så der var vist flere der glædede sig til at komme til Ringkøbing hvor de var blevet stillet helstegt pattegris og levende musik i udsigt, så vi kunne få turen sluttet af med maner :-)

 

"Dagens menu" & Smagningen

Stor var skuffelsen dog da det viste sig der var en fejl i kalenderen på bryghusets hjemmeside og det arrangement vi havde sat næsen op efter var afholdt dagen før :-/

Nå, det skulle naturligvis ikke afholde os fra at smage deres øl, og efterfølgende at indtage vores aftensmad i restauranten.

Etapedetaljer: Afgang Skjern 16:33 ankomst Ringkøbing 18:04 distance 26km gennemsnitsfart 17,1km/t (det lave gennemsnit skyldes ikke kun modvinden. Vi stoppede naturligvis op og lod vores fans tiljuble os i Lem et stykke tid :-)

 

Det var det - eller var det?

Alt i alt en rigtig god tur der beviste at i det mindste "Team Esbjerg" er i stand til at klare en 92km dagsetape med indlagte bryggerbesøg.

Så må vi jo bare håbe det står lige så godt til med træningstilstanden hos det øvrige felt når vi når til Jelling og skal starte på Tour de Bière om en måned :-)

Nu kører lokalafdeling Esbjergs medlemmer jo som bekendt ikke langt på literen når de er i tog, så der blev sendt en stafet til den stedlige tankstation hvor lageret af specialøl blev tømt så det også kunne blive til lidt hygge på turen tilbage til Esbjerg ;-)

Tak for turen til deltagerne

Leif Madsen, Esbjerg