1. etape

Det store og stærke felt til Tour de Bière 2012 gør sig herunder klar til starten på 1. etape. Det ikke annoncerede regnvejr gav ryttere, mekanikere, soigneurer og holdledere ekstra udfordringer - og det store kontingent af journalister og fotografer der følger løbet må også have haft deres at kæmpe med i regnen!

ØLympiaden

Starten gik fra ØLympiaden - Lokalafdeling Aabenraas bidrag til den årlige Ringriderfest - som havde slået et telt op midt i Aabenraa.

...fra vor mand i feltet:

Regnen væltede selvfølgelig ned på trods af at DMIs vejrprofeter og andre lystløgnere havde lovet os at vi ikke ville få regn. Vi mødtes alle over kort tid på stationsområdet, kun til lidt irritation for buschaufførerene, og fik udleveret løbstøj. Nogle måtte konstantere at størrelserne var mindre end sidste år. Klokken 10.45 kørte et samlet felt til ØLompiaden i Aabenraas gågade og præcis til tiden blev vi budt velkommen af Eva Kjer Hansen fra Team Rynkeby, som kæmpede en brav kamp for at blive hørt med Pipes and Drums og den lokale pigegarde godt supplerede af heftige regnbyger.

Eva viste stor forståelse for Ølentusiasternes brave kamp på landevejen og havde flere spidsfindige bemærkninger til den fine "form" de ølentusiastiske rytterere i feltet generelt var i.

De lokale ølentusiaster havde i dagens anledning startet  ØLompiaden op med mange forskellige mikrobryggereier og diverse ølsorter var meget flot repræsenteret. Byens øvrige festligheder, Ringridderfesten med over 460 ryttere, måtte feltets ryttere afstå fra at deltage i - det er heller ikke sikkert jernheste ville blive godkendt...

Touren blev sat i gang - første strækning endda på brosten i regnvejr med den sædvanlige tætte rand af cykelsportsinteresserede tilskuere, men snart blev der trådt i pedalerne på landevejen mod Haderslev med Eva Kjer Hansen i front. Hun fulgte med helt til Haderslev sammen med byrådsmedlem Svend Hansen Tarp. 

Bryggeriet S.C.Fuglsang A/S

Et af de gamle danske bryggerier, og det eneste med eget malteri - som er langt større end bryggeriet.

...fra vor mand i feltet

I Haderslev blev vi vel modtaget på Fuglsang - vi var kun ca. 40 minutter forsinket og vejret var nu heldigvis klaret op.

Her fik vi en interessant rundvisning gennem maltningsprocessen - med mæskekar, spirekar og tørrelofter - en hed affærre som blev rundet af med masser af øl fra fad og lækre sandwich...

Ribe Bryghus brygger ALE

...fra vor mand i feltet

Turen fra Haderslev til Ribe blev kun afbrudt af et pitstop i Rådhuscentret i Vojens - hvor der kun var få minutter til at holde rast, da tidsplanden skulle overholdes - og et på Den Gamle Kro i Gram.

Da vi ankom til Ribe stillede lokalafdelingen op med et flot arrangement i gågaden foran Postgaarden. Et rigtig hyggeligt og velbesøgt sted, lige over for Emil Christian Hansens fødehjem. (Ham med gæren).

Herefter gik det til Campingpladsen for at sætte turens første telt og kæmpe om et bad! Dette blev dog for nogen droppet på grund af tidsmangel og udsat til senere.

Tilbage til Ribe centrum og Ribe Bryghus, som ligger lige bag Domkirken, her havde man tændt op i grillen og lagt "Bryggerben" på suppleret med den herligste SOVS -  til kartoffelsalaten! En rigtig superhyggelig aften med sol på kirketårnet og lun sommerluft.

...ruten blev ryddet med piber og trommer!
Svend Hansen Tarp (til venstre) og Eva Kjer Hansen kørte 1. etape med feltet.

Eva Kjer Hansen

...sendte Tour de Bierè 2012 afsted med disse ord!

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Eva Kjer Hansen fra Team Rynkeby i samtale med Børge Lund fra ØLympiaden - en journalist forsøger at få en historie i hus.

Malteri

...første led i ølbrygningen...

...som Fuglsang selv beskriver ultrakort herunder!

Lokalafdelingen

...i Ribe var på plads med informationsstand i gågaden da feltet nåede frem.

Trøjerne

...gik til et par af veteranerne i feltet.

Odd Rune Hølland tog den prikkede (han er jo også fra vort mest vertikale naboland) - og vor mand i feltet, Leif Madsen, tog den gule.