4. etape
Hancock hæver sig over omgivelserne medens Tour de Bière feltet kæmper sig frem.

...fra vor mand i feltet

DAGENS FØRSTE STYRT FIK HELDIGVIS ET POSITIVT UDFALD... ASFALTEKSEM godt og grundigt.

Men dagen startede godt efter en superfin forplejning hos Holstebros deltager i feltet - STOR TAK til kone og naboer. Flæskesteg med SOVS og også en dessert blev det til.

Dagen i dag bliver også dagen hvor de gode ben skal bestå deres prøve - to "tinder" på 90 og 88 meter skal bestiges og en del af ruten er i dag Marguerite Ruten mellem Holstebro og Skive - utroligt smukke omgivelser, og vi får set meget da kortteknikken ikke altid fungerer optimalt.

En af turens store tekniske udfordringer er at alle har elektroniske ting der lige skal oplades, moblier, gps'er, ure osv. så der er rift om stikdåserne ved campingpladsen og i bilerne.

Dagens første bryggeri er Hancock i Skive og nogen har i dagenes løb fablet - drømt om en Gambrinus.

Mange af rytterne var i aftes i spil til den gule og den prikkede trøje, men det blev Kim, for sin hjælpsomhed som "trækker" og Jan fordi han i dag vil give en gratis geografi-/historietime på Fur.

Efter gårsdagens fine fest hos Dan og Co. kom vi op (nogle mere friske end andre) til fint vejr og efter et par omveje lykkedes det at komme ud af Holstebro med retning mod Hancock i Skive.

Undervejs lagde Leo sig i spidsen i konkurrancen om "Styrttrøjen" med et flot styrt - på hovedet ud over elhegnet og ned i grøften. - 10,0 for det kunstneriske.

Nå, men spøg til side. Styrtet var så voldsomt at han ødelagde sit styr og cyklen måtte en tur på værksted. Imens han sad i følgebilen og plejede sit skadede knæ.

Da vi kom til Skive havde førerbilen lagt yderligere 10 km til ruten med det resultat at der var en af rytterne der stod af og kørte hjem da han ikke gad alle de 10-15 km omveje :-/

Hancock

Hancock er et ualmindeligt helstøbt bryggeri, som viser at man også i 1950'erne, hvor man flyttede til den nuværende placering, havde sans for industriel æstetik.

Set udefra er bryggeriet meget vellykket industriarkitektur, og også indendørs er der kælet for detailerne i messing, kobber og keramik.

Fur

Tour de Bière feltet netop ankommet til Fur Bryghus

...fra vor mand i feltet

Formiddagens omveje gjorde at stemningen var til at køre den absolut direkte vej til Fur! Her besøgte vi først bryggeriet inden vi kørte på campingpladsen for at pakke ud. Vi havde fået et hint af bryggeren om at man kunne skyde genvej ad en privatvej. Han havde bare glemt at fortælle at det var i blødt sand så her var der også et par ryttere der væltede rundt.

Om aftenen tog vi tilbage til bryghuset og fik ølbraisserede ben og en del af os sluttede besøget med en malt dram inden vi skulle til "Gambrinusmøde" på campingpladsen (ja, vi havde fået ny proviant med fra Hancock)

Trøjerne fordelte sig således.

Den Gul Tim Rørstrøm

Den Blodprikkede Leo Kloster

 

Bil og Bryg

Fur Bryghus har til huse i bygninger der tidligere har været brugt som molerfabrik. Bygningerne er kraftigt renoverede, og danner en smuk ramme om bryghusets brygværk og brygværtshus, men der er også blevet plads til nogle smukt restaurerede gamle biler.

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Gode ben...

Fur er en ø...

...så det er enten skifte til vandcykler eller tag færgen!

Weyermann på Fur

Fur har Dansk Ølmærke

Dagens trøjer

Tim Rørstrøm i gult

Leo Kloster i den prikkede

...man kan blive så træt!