5. etape

5. etape startede i molerlejerne på Fur

...fra vor mand i feltet

Vi vågnede til den herligste solskinsmorgen og hvilken udsigt vi har fra campingpladsen på Fur!
 
Aftenen i går sluttede med middag på Fur Bryghus. Gode ben i paprikasauce og dertil diverse øl fra Fur - ikke dårligt ;-)
Alle deltagerne gave en kort pressentation af sig selv og det faldt positivt ud. Det ender jo med at alle lærer hinanden at kende helt godt. Dette gav et godt billede af feltets mangfoldige sammensætning. En del med stor og bred erfaring ud i øllet, i produktionssiden, rent erhvervsmæssigt og rigtig mange "bare" med øl som interesse. En del som tror - håber - man kunne tabe sig bare lidt ved at deltage i Touren. Dette er vist endnu ikke videnskabeligt bevist, dog har glade mennesker lettere ved at komme i gang med et sådant projekt og glade det er alle. Dagens trøjer blev uddelt. Holdets yngste deltager, Tim Rør på bare 26 år, fik den gule, og den prikkede gik til Leo for sit styrt under pigtråden. Alle mand + de 3 piger havde valgt at gå til og fra campingpladsen, så efter en regnbyge under middagen - vi sad ude under parasollerne og spiste - gik turen hjem, og der var vist lige tid til en godnat-Gambrinus, som var blevet sponceret af Hancock, inden man krøb til køjs.
 
Etapen i dag startede med en gåtur fra campingpladsen på grund af grusveje, som spejderne i venlighed havde revet bare fordi vi kom - pænt af dem. Inden der blev sadlet op fik vi lige en kort geografitime om Furs tilblivelse, om hvornår og hvor på kloden vi var placeret da Fur fik sine mineraler og sorte askestriber i moleret, cirka 115 millioner år tilbage i tiden. 8 minutter med færgen og så gik det over Sallingsund- og Vildsund-broerne over Mors til Thisted. Vildsundbroen havde dog lige vejarbejde og enten blev et skilt overset eller også havde feltet for meget fart på, for 2 styrtede da rillerne var for brede til smalle dæk. Asfaldteksem fra pande til knæ og et par bukkede brillestænger.
 
Alt imens dette skete sad styrtet fra i går på Thisted Skadestue, og har nu fået tommelen i gibs, da pigtråden havde slået en flis af knoglen. Så dagens prikkede bjergtrøje, er sat på slow motion - øv øv, men hurmøret er OK!

Bryggen

Tour de Bière feltet nåede, efter utrolige strabadser og adskillige styrt, frem til 5. etapes første langningssted - Bryggen på havnen i Thisted.

...fra vor mand i feltet

Frokosten ventede de med på Restaurant Bryggen i Thisted og der var 4 forskellige øl fra fad. Sort Fløjl etc. og kamssteg, med salat, smørstegte kartofler, pastasalat og SOVS - så kan der køres igen. I skrivende stund er feltet på rundvisning på Thisted Bryghus og feltet er atter samlet. Af dagens distance mangler endnu 40 km og i alt 100 km skal køres.

Thisted Bryghus

Thisted Bryghus, det tredie og sidste af de gamle bryggerier på årets Tour, er ikke sådan lige til at overse - hverken fysisk eller hvad øllet angår.

...fra vor mand i feltet

Fra Thisted sættes kursen mod Thistedsvejens Camping og undervejs er dagens bjergetappe. Bulbjerg skulle bestiges og inden da to mindre pitstop hos de herværende lokalafdelinger. Det første, et ad hoc pitstop ved DLG - med 1 mands velkomstkomite, med skilte, flag og øl - herligt indslag for feltet, derefter gik turen videre til lokalformand Hans Jørgen "FUT" Johansen og frues private residens, og sjældenheder var fundet frem til lejligheden og små ølanekdoter kom frem. Tak for modtagelsen og kaffen. "Familiebillede" blev taget og men en mindre forsinkelse startede feltet på sidste opsidning og retning campingpladsen og aftensmaden og udvælgelse af morgensdagens gule og prikkede trøje.
 
Middagen var hakkebøf med blødeløg og rigtig sovs, som blev indtaget efter en hektisk teltopsætning og et lynbad. Da middagen også var presset af en efterfølgende ølsmagning var det hurtigt at vælge trøjernes bærere som blev i den prikkede Poul Erik, for elegant udført styrt, med et blåt øje til følge og den gule til Jens Madsen og god ledelse og frontkørsel. Generelt er stemningen høj og alle yder det bedste de kan og hjælper hvor det behøves med et lille ekstra skub op ad bakke.
 
Ølsmagning ved Keld Vang Lauritsen og 15 udefra kommende gæster, startede med en lille forsinkelse og "omkring" 8 forskellige øl på programmet. Der var "gæste" præsentation af øllene bl.a. Ole Madsen, Claus , Lars, og Jens Peter med små historier og Ole Madsen skal holde sig til at tale om øllet for kvinder, hverken kan eller bør han udtale sig om. Jens Peter afsluttede med at opforde alle til at prøve sig frem og udvide sin ølhorisont og starte i det "milde hjørne" og bygge videre og gerne ved at bruge andres vejledning. Det er det Ølentusiasterne bl.a. kan bruges til. Poul Erik præsenterede Hornbeer, som for første gang blev serveret fra fad nordenfjords. I aftenens løb blev i alt præsenteret følgende øl: 1. Black Rooster Brewery, The Black Rooster. 2. Syndikatet, Nonnen. 3. Beer Here, Hop Fix. 4. Black Rooster Brewery, The Hoptimizer. 5. Hornbeer, Dame Blanche. 6. Øl-laboratoriet, Summit Single Hop, IPA.
 7. Ugly Duck Brewing Co., Belgo. 8.Hornbeer, The Fundamental Blackhorn.
 
+ de indtil nu 72 forskellige øl som der har været mulighed for at smage på de indtil nu 10 bryggerier og smagninger hos lokalafdelinger.
 
Dagens etape kom op på 100 km.

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Over stok og sten, via færge og broer, fra Fur til Thisted.
...der var lige sat vand over til en kop øl på Bryggen!
...feltet gik i dybden med Thisted Bryghus brygværk

Dagens Trøjer

Jens Madsen i den gule

Poul Erik Jensen i den prikkede