6. etape

6. etapes første stop var på det lille men interessante bryggerimuseum i Fjerritslev.

...fra vor mand i feltet

Vi starter fra Fjerritslev rettidigt og humøret er højt fra morgenstunden, dagens etape er uden de store bjerge og solen skinner fra en skyfri himmel, Tour'en i dag kører fra Fjerritslev til Aalborg og dagens første stop er Bryggeri- og Egnsmuseet i Fjerritslev. De var så venlige at åbne en halv time før, da vi er et morgenhold - stort set alle er parate når klokken er 8.30, så efter bare 12 km når vi første mål.

Museet var et meget interssant historisk sted, det eneste at sin slags i Danmark og en arv efter den tids eneste erhvervskvinde i bryggerihistorien, 1890-1979 og Bryggergården står forsat næsten intakt med alt udstyr til hvidtøl og eksternt tapperi for Carlsberg. Absolut et besøg værd. Da vi skulle fortsætte var dagens første nøgle væk - her til en cyckel som så ikke kunne låses op - afsted til cykelsmed. 20 minutter og 200 kr. fattigere skulle Aggersundbroerne krydses og - helst inden da - feltet findes.

...fra vor mand i feltet

Dagens første pitstop var hos lokalafdeling Fjerritslev som modtog os med banner og flag på vejen og alle iført uniform. Selv om dagen stadig var ung, var der lagt op til fest i "garagen". Tak for den herlige modtagelse.

Afsted det går - da halvdelen af feltet var kørt mangler en følgebil nu sin bilnøgle - også her er kun en nøgle med på Touren og hvem er det så lige der har hentet noget i bilen? Alle navne er endnu ikke helt i hukommelsen og det er faktisk svært at stoppe et kørt felt. Nå, men tumben af en chauffør finder sin egen nøgle mellem frisk indkøbte jordbær og natteravnsbrochurer. Undskylder hermed og takker for hjælp og forståelse.

Nibe Bryghus

...fra vor mand i feltet

Afsted det går - og feltet er så venligt at have ventet lidt længere fremme på bagtroppen. Så trædees der i pedalerne frem til Nibe og klokken cirka 12.30 nås Nibe Bryghus på havnen. Et super nyt og flot sted. Vi tages imod af lokalpressen og en glad bryggeriejer. Herlige sandvich indtages og mulighed for mange spændende smagsprøver fra fad og flaske. Klipper faldt vist i alle smag, men det var svært at blive enige. Feltet modtager glas til alle mand - Tak.

Atter blev der trådt i pedalerne - mål Søgård Bryghus i Aalborg. Turen gik fint med kun ét cykelsammenbrud, løse eger, diverse defekte dele, og en "stenpåkørsel" måtte feltets "Havelåge" erklæres for sammenbrudt. Det kører ikke mere. Leif Madsen må overgive sig og tager reservecyklen frem til Ålborg.

Søgaards Bryghus

Sidste langning på 6. etape...

...fra vor mand i feltet

Hos Søgårds Bryghus var der et kort stop før dagens campingplads - Sømandshotellet - på C. W. Obels Plads badet i fuld sol og mange mennesker, natteravne og lokalafdeling tog imod. Målet nået og høj stemning. Middagen skulle indtages samme sted et par timer senere. Så efter Wasabiøl og Klosterbryg cyklede vi til hotellet, til et velfortjent bad i dagens "hede". Halvanden time senere bringer apostelenes heste os tilbage til en herlig gryderet med kartofelkager og atter fadøl til rytterne. Efter middagen blev morgendagens gule og prikkede trøje valgt, og Steen Madsen fik den gule, for gode ben og stadig overskud til at sprinte og give en ekstra hånd på bakkerne, Louie, den prikkede for stort set det samme. 2 meget generte "kysse piger" - tjenerne fra Søgård stillede op, efter nogen overtalelse.

ØLBIL

...Søgaards Bryghus har en noget speciel ølbil!

Har man interesse i ølbiler - ud over den helt elementære interesse i at de bringer øllet ud - så er der naturligvis et museum for ølbiler, og hvor skulle det ligge hvis ikke i Belgien!

Museet er oprettet af Charles Fontaine, en virkelig ølentusiast, og udgiver af et af de tidligste tidsskrifter for ølentusiaster. Museets hjemmeside er:

Gambrinus Drivers Museum

...fra vor mand i feltet

Lokalafdeling Aalborg stillede nu op med et genialt projekt - som er til stor glade for ølfolk og turister - Beer Walk til 6 af byens gode ølsteder - med stort udvalg og god service. Vi nåede at besøge 3 steder (irske Pubs)+ After Ski stedet Heidis, hvor der var Happy Hour og hvor f.eks. Midfyns øl kunne købes for bare kr. 27,- billigere end de fleste kan købes ude i byen.

Efter en forrygende Beer Walk i Aalborg sluttede dagen med overnatning på Sømandshotellet - en luksus feltet har tage før dagens Kongeetappe Aalborg - Frederikshavn.

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Fjerritslev Haandbryg

...med Bryggerimuseet på etiketten.

Kobber i Nibe

Brygværker er en øjenfryd!

Dagens Trøjer

Gul: Louis Holm Kristensen

Aalborg by night

...mon Holdejeren havde godkendt byturen?