8. etape

Gik til Skagen med besøg på Grenen - dog uden cykel!

Målet var selvfølgelig Skagen Bryghus - endnu et dansk mikrobryggeri i et gammelt mejeri - der netop nu, som resten af Skagen, har absolut højsæson.

...fra vor kvinde i feltet

Vi var heldige med vejret ved starten på sidste etape. Regnen tog af og teltene er tørre da vi pakker ned i en god og fornøjelig stemning. Sidste dag og i aften er det ovre - trist på en måde, men alle er opsat på at gennemføre og det er så det vi gør. Der pakkes ned efter morgenmad for sidste gang, i morgen sørger man for sig selv, servicen er slut. men inden da mødes vi af Landsformand Bo som er lokalkendt og en makker som kender stederne, Carsten Jørgensen.

Klokken 09.00 er der afgang og kursen sættes mod Det Bette Ølhus - der er frokost i vente. Men først skulle Blåbjerg bestiges, og for at sikre at absolut alle lækre ben var brugt op, sættes kursen over den nordligste del af Marguerite Ruten, et par bakker på 84 og 72 meters højde og et par laaaaannnnge bakker. Men de forrige dages indsats sidder stadig i benene og nattens forpligtelser sætter jo også sine spor og tager energi! Pitstop i "Skoven - Plantagen" ikke langt den tilsandede  Kirke. [Webmaster: Her tror jeg nu der er gået kuk i kronologien - at man skulle være nær den tilsandede kirke mellem Frederikshavn og Aalbæk - men hvad ved jeg?]Vi er endnu forsynet af donationer fra bryggerierne Fuglsang, Hancock og Thisted - sodavand og øl, herligt, og flotte glas fra Nibe. Og så videre til Ølhuset.

Det Bette Ølhus

...som det med vanlig jysk beskedenhed hedder, forkælede rytterne med en buffet - og et øludvalg langt udover det sædvanlige.

...fra vor kvinde i feltet

I Aalbæk blev vi mødt af turens største heppekor indtil nu. Herligt at blive mødt med interesse. Vera Zobbe tog imod men det herligste pølsebord suppleret med sild og patè og masser af godt belgisk fadøl. Vejret var stadig med os og frokosten kunne indtages i gårdhaven udenfor. Alt imens snakken gik skete det vi heldigvis har været forskånet for - en cyklist blev kørt ned for øjenene af os. Heldigvis skete der ikke noget med rytteren, men cyklen knækkede! Dette satte lige fokus på cykelsikkerhed.

Skagen Bryghus

...fra vor kvinde i feltet

Efter vild proviantering - for nogen, noget med 40 liter øl, andre fandt et par enkelte uundværlige og særligt eftertragtede øl - satte vi op igen for at køre til Skagen, de sidste 22 km. Turen skulle skulle køres på landevej, med og uden cykelsti, og vejret holdt fortsat med et solstrejf nu og da og IKKE FLERE BAKKER.- Men i stedet et par overraskelser. Rytterne kørte direkte ind i en dopingkontrol med diverse prøver og testt. Det Bette Ølhus havde en finger med i spillet og alle slap igennem uden større problemer.
Sidste del - de sidste 5 km mod SKAGEN, hvor en større skare af lokale ølentusiaster, Landsformanden og Anne Mette også deltog. Skagen Bryghus tog imod, med hele gårdhaven fyldt af gæster. STORT BIFALD og nej hvor var det "fedt" at alle bare gennemførte. Der bredte sig en følelse af "jeg gjorde det sku`" og så var der lige en fadøl eller to der skulle understrege alles sejr.

...gaden ved de paradisiske marker

...eller som det hedder på fransk, Avenue des Champs Élysées, er det ikke helt, men det var alligevel ren paradekørsel med trøjerne i front da Tour de Bière feltet nåede målet i Skagen.

...fra vor kvinde i feltet

Efter en times tid, blev det sidste gruppebillede taget og så til sidste teltopsætæning på en nærliggende skole. Her bliver der mangel på strøm og badeforhold, og bilerne må ikke være ved lejren. Eftermiddagen gik med at snakke og lige smage på dels doneret øl og dels indkøbte øl. Der mangler vist ikke noget nogen steder, og stemningen er løssluppen og de gode flasker findes frem.

Efter et velfortjent bad og måske en lur, trækkes i aften t-shirten og kursen sættes atter mod Skagen Bryghus for at indtage Portergryde med ris og salat. Hertil fadøl ad libitum. Mange fik inden middagen sagt mange godt ting om turen og specielt fremhæves det gode kammeratskab - der samarbejdes i feltet og alle har mærket at dette var til holdets fordel. Nogen er blevet skubbet, andre har trukket, nogen har fundet ud af at de kan stå på egne ben men alt i alt er det er jo samarbejdet der har bevirket at vi alle er kommet igennem. Efter gode indlæg om hvem der var de bedst egnede kandidater til trøjerne - også en stor TAK til følgebilernes chauffører, Vagn, Dorte og Jette for deres uundværlige indsats for feltet, og de ekstra kilo alle har taget på - gik trøjerne til Kim Hyttel, den prikkede, og Jens Madsen, den gule, og dette med meget overbevisende enighed. Dernæst proklamerede Ole Madsen, at han ville trække sig til næste år og dette udløste hæder og tak for det han har sat i gang i Danske Ølentusisater med Tour de Bière, et 3-foldigt Højt Skum og så det lange.

Links til langningsstederne

...klik på logoerne herunder!

Landsformanden

...udsender da vist blandede signaler?

Vand

...og Sportscola er nødvendig for at opretholde væskebalancen under det hårde cykelløb.

En 'skilt' cykel

...efter et sammenstød. Heldigvis ikke en af 'vore' - og heldigvis uden personskade.

Anonym?

Nej, ingen ølentusiast er i tvivl om hvilke guddommelige dråber der gemmer sig under de farvede kapsler!

Tour'ens Trøjer

De endelige vindere af Tour de Bière 2012.