Presse

Pressemeddelelse 12. juni 2012

...følgende pressemeddelelse er sendt ud den 12. juni 2012:

Tour'en kommer til Jylland

I dagene fra den 5. til 7. maj gæstede Giro d’Italia Jylland. Det var stort, men nu bliver det endnu større: Tour’en kommer til Jylland! Og det bliver ikke bare et par etaper i det midtjyske, men hele hovedlandet på langs, 8 krævende etaper fra Aabenraa til Skagen.

Det drejer sig naturligvis om det traditionsrige internationale etapeløb Tour de Bière, som i år køres for tredie gang. De to foregående år er løbet godt nok startet i Jylland, men feltet bevægede sig begge år hurtigt mod øerne. I år bliver løbet i Jylland. Fra starten i Aabenraa den 30. juni fører løbet først rytterne gennem det sønderjyske, over Haderslev og Ribe til Fanø. Derefter går turen op gennem Vestjylland, over Fur og Thy til Vendsyssel for at slutte i Skagen. En rute der uden tvivl vil give det stærke felt store udfordringer, ikke mindst vestenvinden på de lange lige veje, hvor kampen om en plads på viften vil blive ekstrem hård.

Mange af rytterne i årets Tour de Bière kørte en uofficiel prolog på en del af Giro d’Italia ruten den 6. maj under navnet Giro della Birra, og selv på denne forholdsvis nemme rute blev det klart at Tour de Bière feltet, om muligt, stiller såvel fysisk som mentalt stærkere end i 2011 i dette års krævende Tour.

Der vil måske være langt mellem tilskuerne på de vindomsuste veje i det tyndt befolkede Vestjylland, men der er næppe tvivl om at forplejningszonerne overalt vil tiltrække et meget stort  publikum. Langningen - denne for store etapeløb så afgørende disciplin - er helt speciel i Tour de Bière. Ikke alene foregår langningen under Tour de Bière i helt unikke forplejningszoner og inden for fastlagte tidsrammer, men der er også sat en kraftig begrænsning på mængden af forplejning hver enkelt rytter må modtage: En øl pr. rytter pr. forplejningszone! Denne restriktion hænger godt sammen med, at feltet bakker op om kampagnen ”Er du klar” – en kampagne mod spritkørsel – og støtter Natteravnene i deres bestræbelser på at gøre det sikkert for vore unge at færdes i nattelivet.

Som alle andre store etapeløb har også Tour de Bière sin egen hjemmeside, hvor de enkelte etaper og feltets ryttere kan studeres inden det går løs den 30. juni i Aabenraa.

Den originale pressemeddelelse i .pdf-format kan downloades i højrekolonnen!

Pressekontakt på Tour de Bière
Ole Madsen
Strandkærvej 2
8700 Horsens
presse@remove-this.ale.dk
53631847

Pressemeddelelse

Se den originale pressemeddelelse i .pdf-format ved at klikke her!