Herning og Ikast

Medens disse linier skrives nærmer Tour de Bière 2013 sig målet, kun de tre afsluttende etaper i Hovedstadsområdet mangler.

Der har i år ikke været nogen løbende 'Efter Tour', men vores reporter fra tidligere Tour de Bière felter, Leif Madsen, kunne ikke helt holde sig væk, så herunder følger nogle billeder fra Tour de Bière feltets besøg i Herning og Ikast. Billeder der samtidig viser noget om spændvidden på det danske ølmarked, den mangfoldighed af bryggerier feltet besøger under Tour'en og den utrolige gæstfrihed bryggerierne lægger for dagen.

Bryggeriet Herning

Bryggeriet ligger midt i Herning, og er en del af Aage Damgaards lille kæde af brygværtshuse. Som det fremgår af billederne ankom feltet i fin stil og solskin til hedens hovedstad og blev taget rigtigt godt imod.

Bryggeriet er et godt eksempel på de brygværtshuse der er dukket op overalt i Nordeuropa og USA de seneste årtier; moderne bryggerier med god mad og godt friskt øl direkte fra lagertankene.

Øllet kan købes med hjem, men det er helt sikkert bedst helt friskt på brygværtshuset.

Ikast Mikrobryg

Ikast Mikrobryg ligger på en stille villavej - dvs. det var den så ikke lige den dag Tour de Bière feltet kom forbi - og modtagelseskomitéen var på plads.

Feltet ankom også her i fin stil og blev bænket i et stort telt der var stillet op til lejligheden.

Ikast Mikrobryg er, som det ses af billederne fra bryggeriet, et sandt mikrobryggeri, og et bevis for at der kan laves godt øl under små forhold.

Tour de Bière har også sit helt eget 'Kilroy was here...' med til de besøgte bryggerier.

Leif Madsen

...tog imod Tour de Bière feltet i Herning, og står for billederne fra Herneing og Ikast.
'Aftapning light'