Jørgens Tour...

Tour de Biere 2013 - Første men ikke sidste tur!

I sensommeren 2012 er min bror og kone på besøg, og snakken falder som ofte på øl. Vi kommer til at snakke om turen Tour de Bière, som vi begge tidligere har læst og hørt om, og min bror Carsten siger: Er det ikke lige noget for os? Konerne øjnede straks en chance for en uge for sig selv og sagde ja tag I bare af sted, og vi tilmeldte os. Jeg glædede mig som et lille barn til juleaften, og min bror og jeg har haft mange telefonmøder om f.eks. er vi i god nok form, hvilken cykel skal vi bruge, skal den have klikpedaler? Endelig kom uge 27 og vi drog forventningsfulde til Hobro. Lørdag morgen stod vi klar ved banegården og det småregnede og vi tænkte øv, øv men det kunne ikke ødelægge vores gode humør, så på med regnefrakken og så af sted. Jeg følte at vi hurtigt kom til at føle os godt tilpas i feltet blandt nye og gamle ryttere.
 
Det gik bare derudad, hygge om aftenen, hvor vi alle lærte hinanden bedre at kende og dejlige ture i naturen, hvor vi så meget og ølpauserne. gjorde godt på vores hyggetur. Jeg havde produceret øl-pinde med vinder-porteren fra Indslev Bryghus, og de var ikke så ringe endda :-) Ved ankomsten til Aarhus Bryghus skulle der igen nomineres trøjer, hvor jeg var heldig at rytterne nominerede mig på grund af de gode øl-pinde. Så jeg trak i den gule trøje. Efter aftensmaden kom holdejeren og sagde, at der ikke var bad til mig, før jeg fik lov. Det tænkte jeg ikke yderligere over. Senere trak bryggeriejeren mig til side og gav mig en badedragt anno 1960, som jeg skulle tage på. Ved tilbagekomst til hallen står hele holdet + det løse og jeg skulle indtage pladsen foran en af de store tanke. I Aarhus ønsker de at døbe den gule trøje i deres øl, så der lå jeg og fik min øl dåb, og ikke alle var lige hurtige til at forevige situationen, så jeg måtte døbes to gange, og så måtte jeg gå i bad.
 
Næste dag gik turen til Sjælland, og videre til Sverige og tilbage til København. Der var igen mange gode cykelture med tiltrængte ølsmagninger. Inden jeg fik set mig om, var det lørdag. Der var jeg så heldig at få den gule trøje, som var i overskud, med hjem til udstilling i Kvickly Middelfart, og der hænger den nu.
 
For mig har Tour de Bière været som en pilgrimsrejse gennem dejligt ølland sammen med gode historier om øllet. Tak til Carsten Bertelsen og Jacobsens Bryghus for den gode historie og de fantastiske kælderøl. Jeg er allerede klar til Tour de Bière 2014, og med den holdejer og junta-styre kan det kun blive en endnu en god tur.

 
Hilsen Jørgen Pølsemager

 

Kæresten som blev misundelig :-)

 
I uge 27 drog min kæreste og hans bror af sted til Tour de Bière for første gang. Jeg cykler selv en del og er også stor fan af specialøl, men tænkte, at det var super dejligt for Jørgen og hans bror at få den oplevelse sammen. I løbet af ugen måtte jeg dog sande, at Jørgens beretninger og begejstring gjorde, at jeg tænkte øv bare det var mig, som både kunne cykle og besøge bryghuse. Efter hjemkomsten har jeg set, hvordan Jørgen lyser op, hver gang han fortæller andre om turen, og det glæder mig, at turen var sådan en stor oplevelse. Derfor har vi snakket om, at jeg også skal deltage næste år, så vi sammen får oplevelsen. Første skridt var at blive medlem af Ølentusiasterne, og så krydser jeg fingre for, at der også er plads til mig på Touren 2014 :-)
 
Hilsen kæresten