Åbningstalen

Helt efter planen mødtes Tour de Bieres deltagere og servicefolk på Polititorvet i København, hvor det bestilte cykeltøj blev omdelt. Den nye flotte uniform sad som støbt på de fleste, og man kunne nemt have en mistanke om, at mange af årets deltagere uden nogen særlig succes havde planlagt at tabe sig nogle kilo forud for årets Tour, og  at de havde bestilt tøj størrelse efter denne plan. Efter omklædning bevægede det storslåede felt sig langsomt mod Rådhuspladsen. Her blev feltet kl 1230 sendt af sted af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti. Han holdt en kort tale, hvor han bl. a. fortalte, at han selv var lidt af en ølentusiast, og at øl og kultur i Danmark efter hans mening  er 2 størrelser, der ikke kan adskilles, og han må i sin egenskab af kulturborgmester jo vide det. Han sluttede af med at udtrykke, at han var lidt misundelig på os og ønskede feltet en god tur. Hele hans tale kan ses/høres HER.

Nogenlunde efter planen nåede vi til den gamle flyveplads i Brøndby, hvor DØE’s Rødovreafdeling – personificeret ved Tove Knudsen og Birthe Nielsen - ventede med sandwiches. Der var også mødt enkelte andre fra Rødovreafdelingen op for at støtte afdelingens deltagere – Rødovre stiller traditionen tro med et antal ryttere i feltet ligesom de i år også er repræsenteret både i serviceafdelingen (Mette Radza og Normann Errebo) og planlægningsjuntaen (Torben Nielsen).

 

 

Pitstop i Avedøre

Fra Rødovreafd har 2 gæve koner Tove og Birthe hele lørdag formiddag smurt lækre sandwich til cykØLrytterne på Tour de Biére.

Feltet gjorde holdt på den gamle flyveplads i Avedøre lige ved Gl. Køge Landevej og Vestmotorvejen.

Foran de gamle hangarer havde Tove og Birthe arrangeret en fin opstilling og alle på holdet forsynede sig med de lækre sandwich, og en smagsprøve af lidt ordinær humledrik.

Efter sandwichene gik det videre mod Solrød Strand og Winther og Bargholz.

Feltet måtte dog først kort efter starten gennem en seriøs dopingkontrol. Jeg havde hørt forlydender om, at rødovreafdelingen ville arrangere en slags fælles kontrol, hvor alle feltets ryttere tissede i den samme spand, så man kunne få en ide om feltets samlede habitus, men der var noget med, at dopingkontoret pludselig havde fået travlt andet steds. I stedet blev vi spist af med ekstra doping i form af noget (mere) øl. Vi takker afdelingen for at tage TdB så seriøst, og at de stillede med både formand, næstformand og et antal medlemmer for at sende feltet videre.

 

Øl og Bolcher

De så dagens lys i marts 2013 og deres første øl, Nello IPA og Max Brown Ale, blev frigivet i september 2013. De nåede også at laver en juleøl - Jule Bob der kom på markedet i uge 47, 2013.

Det er i øvrigt første gang jeg har været på besøg i et Fantom-bryggeri, som jo pr. definition går ud på at det er et bryggeri, der ikke er der – i hvert fald ikke som ”fysisk” bryggeri, og Bryghuset Winther & Bergholz lejer sig da også ind hos BIE’s Bryglab i Farum, når der skal produceres mere, end de kan klare på deres lille  70 liters testbryganlæg, som Pia og hendes mand Kim selv designede, byggede og udviklede ud fra egne erfaringer og oplevelser med brygningen. Det har senere vist sig at testbryganlægget fungerede særdeles tilfredsstillende, og i dag bliver anlægget brugt som pilotbryggeri når Pia udvikler nye ølopskrifter.

Vi blev budt velkommen af Pia som fortalte lidt om øllet og vi blev præsenteret for 4 nye øl brygget på testanlægget, 2 hvedetyper og 2 belgiske. Pia benyttede sig af den forsamlede ekspertise med henblik på udvælgelse af hvilken, henholdsvis hvede og  belgisk trappist inspirerede øl, der skulle  der skal produceres i større mængder, og vi gav alle vores bud på den sag, og det er spændende, hvad det ender med. Vi fik også mulighed for at smage de bryg der allerede er i produktion

I vil kunne følge den videre udvikling, og i det hele taget læse mere om det nye tiltag på hjemmesiden http://www.bryghusetwb.dk Øl og Whisky

Efter dagens næste etape som var ganske overkommelig (jeg kørte i bil) gjorde Tour de Biere i lighed med Touren i 2010 holdt på Køge havn nærmere betegnet hos bryggeriet og destilleriet Braunstein, og heraf overskriften.

For udover at brygge fortrinligt øl producerer Braunstein både snaps og whisky og begge dele til stor glæde for kendere af sådanne produkter. Jeg skriver her ud fra en vis erfaring, da jeg personligt er én af omtalte kendere, idet jeg tidligere ved flere lejligheder med stor fornøjelse har stiftet bekendtskab med produkterne.

Et af de nye tiltag hos Braunstein (i hvert fald for undertegnede – jeg kommer der muligvis for sjældent) er, at man kan blive ejer af sit eget whiskyfad, og så kan man komme forbi og hilse på fadet med jævne mellemrum og prøvesmage den unge whisky under modningen. Man afgør så selv, hvornår det er tid til at flaske, etikettere og fylde barskabet med sin egen, unikke whisky! Det er sikkert ikke helt gratis!  Se mere her www.braunstein.dk/den-danske-whisky-ambassade/bliv-dansk-whisky-fad-ejer/

Hos Braunstein blev vi taget vel imod af Michael Braunstein, og dagens smagning bestod af et bredt udvalg af deres fortrinlige øl. Michael fortalte også at han netop var vendt hjem efter deltagelse i det amerikanske ekstrem cykelløb RAAM, Race across America. Michael deltog på et 4-mandshold hvilket betyder at man kører løbet som et stafetløb. Dvs at hver mand skulle igennem lige knap 1200km i løbet af de godt 6 dage de var om det. Imponerende når man tager i betragtning at antal højdemeter er omtrent det samme som Tour de France.

Efter en lille  times tid hos kms Braunstein, var det tid at bestige jernhestene endnu engang – etapen ned til Hugo’s Kælder var dog til at overkomme for de fleste, og efter nogen få minutter kunne vi give os hen til endnu et af dagens højdepunkter.


Øl og kultur(historie)

Hugo’s Kælder er et fantastisk sted, hvor man med rette kan bruge mange forskellige ord herunder ½ meter øl, whisky, kultur, historie, værtshus, musik, fællessang, mad, og mange flere, og selvom jeg ikke er fra Køge, har jeg besøgt Hugo’s ved adskillige lejligheder, og jeg kunne skrive mere om stedet end de fleste gider læse, så jeg vil her nøjes med et link www.hugos.dk/kulturen der understreger overskriften

I Hugo’s Kælder blev vi mødt af indehaveren, Thomas der engageret fortalte lidt om stedets historie, som man kan få uddybet ved at besøge deres hjemmeside. Vi smagte også på et lille udvalg af de ca 200 forskellige flaskeøl og 18 haner, Hugo’s altid har på programmet. Thomas havde fundet en lille nyhed fra FUR frem – en FUR triple, som jeg er sikker på, de vil få succes på FUR. Han præsenterede os også for en Carolus juleøl, og her må man give ham ret i, at det er en øl, der godt kan tåle at gemmes lidt. Den smagte aldeles fortrinligt.

Efter dette hyggelige besøg gik turen mod havnen igen og næste stop var Køge Roklub, hvor der var mulighed for et bad, og hvor vi også skulle indtage aftensmaden, godt hjulpet af lokalafdelingen der stillede op med en lækker gang forloren skildpadde med dertil vel udvalgte øl.

Vi siger tusind tak for arrangementet – det er vist ikke tilfældigt at Køge blev årets afdeling i DØE,

 

Dagens tøjer
Anne & Simon
Dagens statistik

Punkteringer:0

Styrt:3

Defekter:0

Det generelle indtryk af dagen er, at de mange nye ryttere har fundet sig rigtig godt ind i teamet blandt feltet på 34 ryttere-

Vi har haft et formidabelt teknikerhold idet der overhovedet ingen tekniske problemer har været.
Dagen har budt på 2 styrt kl 16,43 idet der styrtede hele dameholdet, da Anne væltede kort efter starten fra Winter & Bargholtz bryghus. Anne væltede på et for os alle uforståeligt tidspunkt og sted.
Kl 18,40 væltede Ejner ind i hækken (hegnet).
Ingen af de styrtede kom heldigvis noget til.
Dagens kæde tatoveringer kunne ses på Anders l, Nikolay og Anne.
På ruten fra Solrød mod Køge var der flere der gentagne gange tabte etiketten.

 

Øllet vi smagte

Rødovre pitstop
Grafenwalder

Winther & Bargholz
Nello
Max
Hylde humle
Plus 4 test bryg

Køge pitstop
Hancock Pilsner

Braunstein
Hvede
Dark
Pilsner
Classic
Tør Æble cider

Roklub
Gambrinus

Antal: 15

 

Dagens Billeder