Dagens første defekt

Vi måtte desværre starte dagen med at sende Den gule trøje til tandlægen, fordi bøjlen, der var sat på efter lørdagens styrt, var gået løs.
Vi kørte af en landevej med bilerne susende om ørene på os, men med godt vejr trods den kraftige sidevind.
Efter 25 af 35 km. fik vi trøjen tilbage i feltet, ved hjælp af Torbens Holbækske tandlægeven

 

Sorø Bryghus

Så alle kom glade til Sorø camping. Her mødte vi i en tyrolsk bjerghytte Ronny bryggeren fra Sorø bryghus. Og fik en meget interessant smagning.

Sorø bryghus ligge i nåja forkert gættet… Det er nemlig et fantombryggeri, så det ligger ikke i, men har hjemme i Sorø. De arbejder globalt og har brygger sammen med både belgiere og tjekker.
De vil gerne formidle historie omkring Sorø, derfor er øllene opkaldt efter lokale begivenheder, og der hører en lille historie med til hver øl.

 

Ronny er ved at lancere en ny serie under navnet Fusion Brew. Hvor planen er at fusionere øl med andre ting. Den første i serien er en Mojito ale, der er brygget med lime og mynte og gæret med rørsukker. Den er oven i købet tørlimet og tørmyntet. Vi fik lov til at smage den både i en hvede og en pilsnerversion.
Den næste i programmet er en Irsh Coffee stout. Der er med whisky, brun farin og brygget med laktose. Den var dog ikke helt klar endnu.

 

Refsvindinge

Herefter blev cyklerne læsset på trailere og rytterne tog toget til Nyborg, hvorfra turen gik til  Refsvindinge
Selve Refsvindinge bryggeri er stadig et lille bryggeri, men med store succeser som en af de første spændende øl i Danmark Ale no. 16 & Årets ølnyhed 2003 Mors Stout. Disse populære øl, samt HP-Bock bliver i dag brygge på Vestfyn:
Det betyder, at de kan fokusere på at udvikle det gode øl på Refsvindinge. De har f.eks. netop etableret et eget malteri. Her fik vi en rundvisning af Leif Typkær, der er brygmester, og arbejder på et projekt, hvor de fynske bryggerier er gået sammen om at få lavet et malteri. Her blev vi vist rundt. Det var bygget af lokale håndværkere og efter traditionelle metoder.
   
Her spiste vi også frokost mens det regnede.

 

Ørbæk

Efter en kort tur kom vi frem til Ørbæk
 
Ørbæk blev grund lagt i 1906, og fungerede i mange år som hvidtølsbryggeri. De blev kendte for deres Stakitøl, der var en 5-liters røgøl anbragt i en trækurv. Deraf navnet.
Niels & Nicolaj Rømer overtog bryggeriet i 1996. Selv om de har moderniseret og udvidet, står det gamle bryggeudstyr, som reminder tradition og kvalitet.
Ørbæk satser i høj grad på økologisk produktion. Ud over klassikere som f.eks. Fynsk Forår & Bock, er der konstant eksperimenter med nye produkter.
Vi fik smagt deres nye Økologiske, glutenfri Pale ale. En frisk ting lavet på ris.
Vi fik af vide at de er ved at udvide i Nyborg med et destilleri. De har købt et tog, der skal fyldes med lagertønder.

 

Humledrik

Mellem Ørbæk og Humledrik blev vi for alvor ramt af bruseren fra oven. Det høvlede ned.

Vi skal simpelt hen have cybercyklen frem og besøge en online ølshop… Well vi bliver ikke uploaded i Årslev, men taget imod af en regulær havefest,  der med flag og hurraråb modtog os på bedste vis. Her var både godt øl og grillede pølser. Vi mødte her en del gamle cykel legender fra både team Esbjerg og Team Faaborg. Sjovt at gense dem igen i år

Midtfyns Bryghus

Her fra fulgte meget kort etape til Midtfyns bryghus.

Midtfyns Bryghus blev grundlagt i 2004. De bryggede skotske kontraktbryg uden det store held. I 2006 kom Eddie til. Herfra er kvaliteten så steget betragteligt, og bryggerriet har vundet årets ølnyhed i både 2007, 2009 & 2010. Godt gået…
I 2013 er De netop flyttet til nyere og større faciliteter i Årslev. Eddie var i sit es, og førte os på fornøjeligste vis rundt i sit nye bryggeri. Masser af gode historier om brygning over hvorfor man skal have mindst tre toiletter i et bryggeri.
 
Vi fik lov til at smage den første i hans nye singlehobserie med Simcoe, en belgisk ale, og selvfølgelig Chili Ghost, der er lavet i samarbejde med Chili Claus

 

Go' nat

Efter de sidste 18 km. i regnvejr, kom vi endelig frem, til tørt tøj og en fantastisk pulled pork, lavet af vores egen slagtermester, der beviste at han kan andet end ølpølser.


Men trætheden har meldt sig over flokken nu.

Go’ nat
Anders E. Larsen

 

Dagens Trøjer
Dan & Fridan
Dagens Statistik

Punkteringer: 4

Styrt:0

Defekter: 0

Thors cykel blev lappet da den aftenen før var punkteret da der var afgang til spisning på Bryghus No. 5 i Holbæk

Midt på formiddagen punkterede tandemcyklen og blev lappet.
Senere på dagen var det Prebens tur til at få lappet sit forhjul
På vejen fra Ørbæk mod Humledrik eksplodere det ene dæk/slange igen på tandemen, der blev nu gjort stop hos en cykelhandler hvor der blev monteret nye dæk og slanger på cyklen.
Den burde være godt kørende nu

 


Øllet vi smagte

Sorø Bryghus
Test 002 Hvede Pale
Test 3068 Hvede Pale
Pilsner
Mild stout
Schwarzbier
India Pale ale

Refsvindinge
Ale 16

Øbæk
Fynsk forår
Gluten Free Pale ale
Bock beer
Ginger beer

Humledrik
Håndbryg Pale ale
Håndbryg Pale ale
Top hop

Plus tre fadøl
Humle Praxis ipa
Humle Praxis røg
Kerteminde præstens skræk
Kerteminde vikingeøl
Kerteminde
4 stk  syndikatet

Midtfyns Bryghus
Chili ghost
Belgisk trippel
Single hop simcoe

Antal: 29

Samlet antal: 80

 

Dagens billeder