Rapport over dagens forløb

Starten

 
Helt efter planen mødtes Tour de Bieres deltagere og servicefolk ved stationen i Engesvang, hvor det bestilte cykeltøj blev omdelt. Den nye flotte ’uniform’ sad som støbt på de fleste, og man kunne nemt have en mistanke om, at mange af årets deltagere uden nogen særlig succes havde planlagt at tabe sig enkelte kilo forud for årets tour, og  at de havde bestilt tøj størrelse efter denne plan. Efter omklædning bevægede det storslåede felt sig langsomt mod Parkeringspladsen ved Bøllingsø Bryghus.

 
Efter 260 meter ankom feltet, med den gule og prikkede trøje i spidsen, til Bøllingsø Bryghus. Vi blev straks budt på den første øl, Klasikkeren, og derefter budt velkommen til Bryghuset. Efter lidt historier om tilblivelsen af bryghuset blev det tid til øl nr. 2, Mosekonen. Og som dejlig afrunding af besøget blev der budt på Bryggerens Bock. Herefter var det tid til at tage afsked og drage mod næste Stop: Bryghuset Kragelund

 
Efter en mindre deletape på 6,5 km nåede vi Bryguset Kragelund. Beliggende midt i Kragelund, med Lokal Brugsen som nabo, syner det ikke af meget. Og det passer jo meget godt med Danske Ølentusiasters udnævnelse af Bryghuset Kragelund, som Danmarks mest oversete bryggeri. Og det er en skam. For de laver fremragende øl. Til en platte af peanuts, chilipølse og mørk chokolade fik vi serveret deres Saison, West Coast IPA og Pramdrager Porter. En historie om 5 kammeraters ide til et bryghus, over 700 anpartshavere, der skød en million i ideen og så til i dag, hvor bryghuset er gældfri om 4 dage! Vi glæder os til at se, hvad de næste 9 år vil bringe.

Efter en regnfuld afgang fra Kragelund blev de 15 km tilbagelagt i rasende fart. Om det var det gode øl i Virklund, der lokkede, vides ikke, men vi ankom 20 min. før tidsplanen. Claus Tarstrup fortalte levende om tilblivelsen af bryghuset i 2005, det første salg af øl i 2006 og frem til den seneste anskaffelse til bryghuset i form af et tappeanlæg. Fire rigtig gode øl blev vi budt. Rug og Pale Ale smagte dejligt, men især den meget humlede No. 2 IPA og den kulsorte Havre faldt i god jord hos de tørstige ryttere. Et gjaldende Højt Skum afsluttede et dejligt besøg i Virklund.

Efter en kort cykeltur med flere punkteringer var der et kort improviseret pitstop, hvor Lis og Dan fra Holstebro diskede op med lidt slik, chip og en enkelt øl.
Efter ca. 39 km er der nu ikke flere stop på dagens rute. Nu er vi indlogeret på Katrinedal Vandrerhjem og afventer dagens middag. Senere i dag kommer Torben Steenberg og er vært for en lille ølsmagning.
Tak for i dag. Vi ses i morgen!

 
Men inden skal der lyde en tak til Erik der have plangt ruten som vi gennemkørte, og alle var meget overrasket over hvor pænt der kuan se ud i Jylland, selv i rgnvejr.
Regnsvejret var bl,.a. årsag til
At Knud styrtede ved i stille tilstand at vælte i græsset. Tandemen ’Jonna’ væltede også med dens 2 piloter Peter Michael og Mikkel, senere ønske ’Jonna’ selv at komme alene i græsser  og forsøgte derpå.
Det våde miljø der blev skabt af den megen regn bevirke at der forekom en del punkteringer idet
Mette måtte have skiftet slange 2 gange, Nels R, Odd, Anders L og Jonna skulle også have skiftet gummiindlægget i et dæk.
Thor punkterede også, men da slangen kom ud, viste det sig at det var sket tidligere som den påsatte lap afslørede.
Af andre smådefekter kan nævnes, at Anne’s kæde hoppede af, Peter Michael tabte sin Iphone og fik knust skærmen.
Jørgen formåede ikke at få udleveret den prikkede hat ved uddelingen af trøjer.
 Trøjerne blev uddelt efter en juntaafgørelse, og de  blev tildelte Ejner som fik den gule for en engageret indsat omkring bl.a. ruteledelse og anden planlægning. Erik fik tildelt den rødprikkede for sin turledelse på første dags etaper.
Omkring langning skal det anføres T henrik på den først mulige langning udviste en særdeles stor sendrægtighed og som nogen udtrykte det en vis nervøsitet og amatøragtig start, hvilket dog blev meget bedre.

 
HØJT SKUM

 

Dagens trøjer

Er uddelt således:

Gul førertrøje til Ernst

Rød bjergtrøje til Erik

 

Dagens statistik

Tekniske uheld:
Anne’s kæde – på cyklen – hoppede af
Peter Michael tabte sin Iphone som gik itu

Punkteringer:
Mette punkterede 2 gange
Tandemen ’Jonna’ fik skiftet fordæk og slange
Niels R, Odd og Anders L punkterede
Thor tabte luft i en tidligere lappet slange

Styrt:
Knud væltede i stoppet tilstand
Tandemen ’Jonna’ væltede – en smule- men prøvede igen at nærme sig græsset

 

Øllet vi kunne smage

Bøllingsø Bryghus:
  Klasikkeren
  Mosekonen
  Bryggerens Bock

Kragelund
  Saison
  West Coast IPA
  Pramdrager Porter