Rapport over dagens forløb

Vækkeuret ringede alt for tidligt. Vi startede med morgenmad kl 7. Så skulle der pakkes og ryddes op, før vi mødtes til morgensang 8:15. Dagens første tourleder Kim Hyttel havde meget passende valgt ”Det er sommer, det er sol og det er søndag”.

Første stop på dags tour efter 10 km var HumlepraXis i Boest, hvor vi blev modtaget  af  Kenneth, der har bryggeriet. Kenneth er musiker i Odense Symfoniorkester, og til smagsprøverne gav Kenneth tog prøver på sin kunnen. Sjældent har feltet været et så begejstret publikum.

5 km havde vi til næste stop, hvor Kim Hyttel tog imod og viste og sin store samling af ølflasker. 2900 flasker var flot opstillet i Kims lille museum. Eller som konen Bente sagde ”Kims eget rum, hvor han må gøre, som det passer ham og jeg ikke blander mig.” En meget spændende samling, hvor jeg bl.a. glædede mig over en Sønderborg Porter og en Sønderborg Påskebryg fra 30’erne. I et lagerrum var resten af Kims 6500 øl stuvet sammen. Som det hører sig til var der mulighed for at smage på en Albani 1000 og en 30 år gammel Lolland-Falster 12’eren.

Derefter gik touren til Vejle. Undervejs fik vi glæden af det østjyske moræne landskab med den flotte landskaber og mange – alt for mange – bakker.

I Vejle blev vi modtaget af lokalafdelingen og Kvickly Vejle. Vi fik lejligheden til at smage Vestfyens Grätzer og en Hertug Jan Gran Prestige.

Her overog Ejnar tourledelsen. Efter Vejle skulle bakketræningen stå sin prøve. Lidt undenfor Vejle skulle vi op ad Munkebjerg, hvor det går stejlt op på en strækning på 1300 m med stigningsprocenter på op til 19%. Vi mange, der måtte de øverste 2-400 meter på gåben. Og på toppen et velfortjent hvil.

Så kom dagens sidste lange stræk, heldigvis med en del medvind. Vi sluttede ved Ammunitionsdepotet i Fredericia, hvor Frederiksodde Håndsbryggerlaug, Gildet Bryglaug, og håndbrygger Bach (www.erritsoe.dk) bød på samlet 7 smagsprøver.

Herefter kunne vi endelig tage de sidste 4 km til STU Fredericia, hvor vi overnattende. Efter en dejlig aftensmad var der præsentationsrunde og valg af dagens trøjemodtagerne. Undervejs kunne vi smage de to kandidater i Kvickly ølvalg. Mange gik trætte til køjs straks dagens program var overstået.

 

Dagens trøjer

Er uddelt således:

Gul førertrøje til Anne Johansen

Rød bjergtrøje til Odd rune Hølland

 

Dagens statistik

Tekniske uheld:
Ole spildte øl på bordet ved 2. besøg, der var hos Kim Hyttel

Punkteringer:
Erik punkterede 2 gange
Carsten mente han havde en sivert på forhjulet

Styrt:
Ved afgang fra 2. besøg væltede Tom i stilestrående tilstand
På vej fra Krudtårnet til STU skolen væltede Tom

 

Øllet vi kunne smage

HumlepraXis:
  HærvejsRøg
  HærvejsSol
  HærvejsNat

Kim Hyttel
  Albani 1000 fra 1988
  Lolland-Falster 12’eren – fra 1980
  Ikast Mikrobryg – Hærvejs enebær ale
Ikast Mikrobryg – Best of all Summertine
Ikast Mikrobryg – Oak aged whisky stout

Kvickly Vejle:
Vestfyens Grätzer
Hertog Jan Grand Prestige

Gildet:
BSA – Belgian Strong Ale

Bach:
Bach’s Hvede
Bach’s Pækjuliær ale

Fredriksodde Håndbryggerlaug:
Vandtårnet
4. juli ale
Fæstnings IPA
Lundings Porter

Hos STU – Jens’s 5 år øl:
Miami Vice  fra Ugly Duck

De ti kandidater i Kvickly ølvalg

 

Dagens Billeder