Rapport over dagens forløb

Efter at have sunget ”Morgenstund har guld i muld”, sendte skolesekretær Pia, os som planlagt kl. 8.15 afsted med et 1-2-3-Højt Skum. Dagens første etape var en lang tur fra Sakskøbing Skole til Vordingborg hvor vi besøgte Danish Malting Group. Heldigvis stod Poul Erik, (der i sidste øjeblik måtte melde afbud til turen) ved Nørre Vedby Skole med kold kaffe (=læs sort øl) og hjemmelavet mjød. Et herligt pitstop der gjorde den bakkende rute mere overkommelig.

Dagens første besøg hos Danish Malting Group (DMG), der blev etableret i 1996 er Danmarks største malteri, ejet af Carlsberg blev vi modtaget af Søren, produktionschef. Grundet vores korte besøgstid kom vi ikke på rundvisning, men fik kort og grundig indføring i produktionen af et af grundstofferne til ølbrygningen. DMG leverer malt til danske og flere udenlandske bryggerier fordelt over hele kloden. I Vordingborg er der 24 ansatte, heraf kun 9 i produktionen af selve malten. DMG ejer desuden 2 malterier i Polen og producerer i alt 213.000 tons malt. Dansk maltbyg er af topkvalitet, 95% af kornet kommer fra lokalområdet. Også i denne del af Carlsberg har man øje for energioptimering, som vi hørte om på vores besøg i Fredericia. Og nu er feltet endelig fuldtallige, da Niels sluttede sig til os. Inden afgang fra DMG var feltet, med cykler og service folk (dog uden biler) på brovægten – samlet vægt 3600 kg.

Hos dagens andet besøg hos Ugledige Gårdbryg gik vi fra stor industri til et lille hyggeligt hånd(gård)bryggeri. I 2011 startede Peter og Camilla Dannegård det lille gårdbryggeri syd for Præstø på Sydsjælland, hvor kærligheden til øl, håndbryg, smag og kvalitet går hånd i hånd. På det Engelsk Pub anlæg brygges ca. 1500 l årligt. På gården driver Camilla desuden virksomhed som møbelpolster. Ugledige Gårdbryg forhandles (desværre) kun meget lokalt.

Endnu en lang etape ventede forude, inde vi ankom til dagens 3. besøg. Men så kom smageentusiasterne i himlen! Tønden i Haslev er en fantasiske speciel butik med et kæmpe udvalg inden for vin, cognac, whisky, rom, portvin mv. - og naturligvis øl. Her blev vi modtaget af lokalafdelingen i Haslev. Tønden er absolut et besøg værd.

Dagens sidste besøg hos Rocket Brewing. Et af Danmarks nyeste bryggerier der er i 2014 blev etableret i et nedlagt slagteri i Haslev. De benytter samme Brettanomycesgær (også kendt fra Orval) til alle øl, samt lokale råvarer som ex fyr mv. Malt og humle får de dog mest fra Belgien og USA. Rocket Brewing har en brygge kapacitet på 140.000 l årligt, som dog pt ikke udnyttes til fulde.

 

Dagens trøjer

Er uddelt således:

Gul førertrøje til Mette

Rød bjergtrøje til Ove

 

Dagens statistik

Tekniske uheld


Punkteringer:

Mette X2 – den sidste krævede også nyt dæk, det krævede hele 4 personer (Mange tak for hjælpen til et fantastisk servicehold)
Thor punkterede og foretog det hurtigste slangeskift set i turens historie

Andet:

Der var utilfredshed med Turleder (Torben) pga korrekt kørsel til DMG.

 

Øllet vi kunne smage

DMG:
Jacobsens Ekstra pilsner
Jacobsens Brown ale

Ugledige:
Pilsner
Saison
Kulsoen
Høstale
Balle-Lars (som var den sidste der blev henrettet i Danmark)

Tønden:
Hancock Black
Haslev Porter (et samarbejde mellem Tønden, Konge Bryg og Lokalafdelingen i Haslev)

Rocket Brewing:
SunLikker
Blackdorff

Dagens Billeder

goo.gl/0k4Z5o

Michael Jeppesens billeder

kortlink.dk/gzdc