Rapport over dagens forløb

Dagens første mål er i dag Faxe Bryggeri, som er en del af Royal Unibrew. Men først skal have afsunget vores morgensang. Og hvad var mere naturligt end at synge Sigfrid Pedersens ” Den gamle Skærslippers forårssang” bl. a. med ”kurs mod Faxe”. Ruten var let kuperet, men bestemte ikke mere anstrengende end de fleste ryttere kunne nyde den smukke natur. Vinden var i Øst, så lidt modvind var der, men pyt så har vi jo medvind hjem. Ruten førte feltet forbi Gisselfeld Gods og Kloster, der blev grundlagt af Rigshofmester Peder Oxe i 1547. Familien besad Gisselfeld til 1699, hvorefter Christian Gyldenløve overtog godset. Gyldenløve døde i 1703, men han nåede dog at oprette en fundats, ifølge hvilken godset skulle overgå fra at være privatejet til at være et adeligt jomfrukloster. Flere af ryttere nedsatte hastighed betragteligt, da de kørte forbi Klosteret, idet man mente at have set flere nonner hænge ud af vinduerne. Eller måske, skyldes det mere den stejle stigning lige efter Gisselfeld?

Vi ankom til Faxe bryggeri til tiden og blev modtaget af Bryghuschef Bjarne Andersen blev vi vist rundt lige fra Nikolines Gamle Hus, de enorme gær- og lagertanke, ned i de dybeste kældere, hvor vi smagte på urt efter kogning, ikke helt færdiggæret øl (eller grønt øl, som det hedder i fagsproget). Og endelig igennem de store tappehaller. Det var ganske imponerende at se den automatisering der er, selvkørende trucks, fremstilling af plastflasker inden tapning og en dåsekolonne der tapper 90.000 ds. i time. Det er 25 dåser i sekundet. Rundvisningen afsluttedes i ”Salen” (den gamle skænkestue), hvor Bjarne Andersen præsenterede den nye serie Lottrup og Schiøtz som Royal Unibrew nu vil forsøge sig med for at vinde markedsandele på det stadig større marked for speciel øl.

En stor tak Bjarne Andersen.

Derefter gik turen videre til Stevns Bryghus. Bryggeriet blev grundlagt i 2004 af Kim Vaabengaard, har været lukket et par gange, men er nu genopstået igen. Her blev vi modtaget af Benny Larsen, som fortalte af Kims ånd stadig hviler over Bryggeriet og de benytter stadig hans opskrifter.

Nå, men… vi skal jo videre

Et besøg på DØE’s sekretariat i St. Heddinge. Her stod adskillige kendisser i DØE regi: Rie, Martin, landsformanden etc. og klappede os ind på gårdspladsen. Efter besigtigelse af sekretariatet blev vi budt på kaffe og lagkage i den store have. Selvom der rigelig mulighed for at smage forskelligt øl, fortrak de fleste ryttere den vidunderlige jordbærlagkage med kaffe. Vi nød den under hyldebærtræets skygge, så op Dannebrog, der var hejst i dagens anledning, på baggrund af den blå himmel. Det kunne ikke blive mere dansk.

Vi satte nu kursen mod vest for at vende tilbage til Heldagsskolen i Fensmark, en tur på ca. 50 km. Men vinden var nu i den ”rigtige” retning. I ryggen! Ind imellem var der også bakker bl. ved Bregentved Slot, Gisselfeld og Villa Galina, så feltet var ved at være godt slidte. Med kun 12 km. tilbage var Knud så uheldig at ramme Oves bagskærm og røg en tur i grøften. Det var lidt af en forskrækkelse, men hvor var det godt, at vi har en læge på holdet. Hurtigt overblik over uheldet, tilkaldelse af ambulance, kørt til Køge Sygehus. Gudskelov var Knud ikke kommet alvorligt til skade og til aftensmaden var både Knud og Dr. Anders tilbage igen.

Inden aftensmaden blev indtaget hos Brugsuddeler Herman i Super-Brugsen i Fensmark blev i mødt af flere medlemmer fra Lokalafdelingen i Næstved, som deltog ved spisningen. Menuen stod på øl marineret svinekæber. Uovertruffen! Efter middagen havde Herman en overraskelse til os i form af en Vintage smagning. Fra sit gemmested havde han bl. a. fundet Brøckhouse Vintage 2006 og Mikkeller Til/Fra 2007

Dagens trøjer

Gul førertrøje til: Anders Michaelsen

Rød bjergtrøje til: Knud Jensen

 

Dagens statistik

Tekniske uheld:
4 – kædeafhoppere

Punkteringer:
Blot en enkelt

Styrt:
1 – og heldigvis – ud over knubs på hofte og knæ – ikke alvorligt.

 

Øllet vi kunne smage

På Faxe:
 Lottrup Gold Buttom Ale
 Lottrup Red Copper Ale
 Lottrup American Lager
 Royal økologisk pilsner
 Royal Pilsner
 Royal Classic
 Schiøtz Bohemian
 Schiøtz Mørk Mumme
 Schiøtz Gylden IPA
 samt øl fra processen

På Stevns Bryghus
 Trampe øl
 Stevns Klint Verdens arv
 IPA
 Elverpigens Fryd
 Klintekongens Stout

Dagens Billeder

goo.gl/C2yMVj

Michael Jeppesens billeder

http://kortlink.dk/gzfp