Rapport over dagens forløb

Traditionen tro var sidste etape igen i år en paradekørsel, der promoverede vores sponsorer og… ja ja. Vi lagde ud med 12 km. Til den gamle kaserene, hvor nogen af de tidligere soldater stadig huserede. De kæmpede nu for at udbrede godt øl til danskerne. Det var allerede fra morgenstunden ret varmt, så de læskende øl vi fik på 12%+ var meget velkomne. Vi blev taget i mod i deres fredagsbar, der lå i forbindelse med bryggeriet, den var lukket 8 timer tidliger. Baren var udstyret med både scene og gravsten & øllene hed noget så eksotisk dom 3 mand i en sofa, der var et sambryg med drengene fra Munkebo & Nordic brewing company. Ellers er deres ølnavne  præget af deres baggrund Blodbadet i Stockholm & Imperator. Spændende og skeprimenterende øl, der udfordrer smagsløgene.

Efter vi havde sunget fødselsdags sang for Niels, fik han sin gave først en tur på Jonna (Vores Tandem) & siden på Bully vores Long John. Det var imponerede og se drengen fyre den af. Deltager de næste år?

Derefter fulgte dagens længste etape 15 km. Til Karbæksminde, hvor vi fik en æresrunde i byen,. Det vakte en del opsigt. Vi landede hos Ole Steen der i dagens anledning havde lånt plads ved kanalen hos Martens Røgeri og Restaurant som i dag er ejet af 4. generation. Her blev vi præsenteret for Øllets trosbekændelse, der forsagede sodavand og hyldede lommesmerter og tømmermænd. Derfeter blev der taget fællesfoto på ”Ølfiskeren” en båd ved kajen, der kunne bære de ekstra tons, der kom om bord uden at gå ned. Højt skum & høj sol.

Så var der fællessang. Ale nr16 i glas & flaske og den kendte sang ”Skuld gammel aleskaw rein forgoe”. Vi holdt i hånd, byttede øl og var Total Wenskaw. Koldt øl i sommervarmen og gode stemmer der synger mod den bliå himmel. Vi kunne have siddet der hele dagen.

Men alting har en ende og  ”De erfarne Søulke” spillede Karrebæksmindevalsen. Den havde vi sunget aftnen i forvejen, men det virkede lidt bedre, med et band… specielt fordi de kendte melodien.  Herefter fulgte dagens og måske tourens korteste etape ca. 500 meter til de lokale håndbryggere, der i en have med fantastisk udsigt havde stillet brown ale med og uden hyldeblomst, IPA & dark lager til skue. Sammen med en fantasisk udsigt. Vi nød både dråber og udsigt i fulde drag. Keep on breewing.

Vi  satte nu kursen mod Næstved Bryghus, men blev først stoppet af en uaotriseret pitstopsbande, der forsøgte at sprde godt øl ned gennem feltet. Det lykkedes faktisk ret godt.  Amager Bryghus´ ”Sommerfussion”  er en god fætter til at tage ”bjergene”på. Frisk humle klarer alt.

1 ½ km senere røg hele feltet i dopnigkontrol. Vi testede dopingen – Den var rigtig god. Tak til Amtsborgmesteren i Næstved alias Søren Kjær - Formand for Næstved lokalfdeling. Tak for god doping og opbakning under hele opholdet i hans hood.

Efter alle disse uoficelle stop nåede vi til Næstved bryghus, hvor de vente os med Loppemarked, haronikamusik, rødhåret sangerinde, samt kolde øl & varme pølser. Bryghuset er et samlesæt af hele omegnes falitterede bryghuse og bryggere, men er i dag et velfungerende sted, der brygger godt øl. Vi fik her indviet vores maskot ”Oswald the Bully” – da fællessangen ”Ølhunden glammer” blev skrålet igennem. Hunden var glad – Sammen med os.

Næstsidste etape var til SuperBrugsen i Fensmark, hvor vi blev taget imod af Fætter Hermann med Deres egen Julebryg Anno 2014: ”Julespøgelset”. Dejlig krydret juleale. Her blev taget Ølhundebillede med en rigtig ølhund. Med tønde og det hele. Den blev siddende på øltønden sel v efter 40 mand/kvinder råbende ”Høøøøjt Skuuum”  fik flaskerne til at klirre i lokalet. Flot og velopdragen hund. Der var både lokal ølpølse og verdens bedste ølbrød, samt gode sager til glasene. Til sidst blev vi udsat for en blindsmagning, som Kim Hyttel vandt, da han næsten gættede at det var en Gammel Carls Special & en Gammel carlsberg der var ældre en den gamle Carl eller…

Herfra var der kun 2 km. at trille i mål ned af bakken. Alle kom godt hjem og nu er løbet slut for i år. Vi er glade for ikke at skal have cykelbukser på i morgen-alt-for-tidligt, men vi glæder os allerede til næste års strabadser.

Dagens tøjer

Gul til Thor fra Køge

Prikket (ovale røde klatter) til Carsten Ivrig

Forpligtelsen for tourtrøjer er, at de møder ved næste års tour og kører i den den første dag.

 

Dagens statistik

Bent punkterede fik ny slange og dæk

Niels F fik ny slange

 

Øllet vi kunne smage

...se rutebeskrivelsen.

Dagens Billeder

goo.gl/nhTLCi

Michael Jeppesens billeder

http://kortlink.dk/gzgq