Rapport over dagens forløb

Efter en nat, hvor vi alle var glade for have sovet under fast tag på Thorning skole fordi det regnede kraftigt, blev der fløjtet til morgensamling 8.15. Efter morgensangen blev der fortalt om vores cykelregler og dagens rute.

Som planlagt afgang 8.30 med retning mod Viborg - 24 km. Undervejs gik turen igennem Dollerup bakker. Det kunne nok få sveden frem. I det område mødte vi mange deltagere fra Hærvejsmarchen. Indimellem kunne det være svært at komme frem for de mange marchdeltagere. På toppen af "Alpe des Dollerup" havde marchen pitstop. Her kun vi nyde musikken fra et blæseorkester.

Første langning var 9.45 på Viborg Bryghus. Her smagte vi fem af deres fremragende produkter. Imens var der underholdende fortællinger fra brygmester Rene Sørensen og Ulrik Wilbek. Rene berettede om sin bryggerkarriere, og om hvordan han undervejs havde måtte trække point på konekontoen og ind i mellem også kunne sætte lidt ind. Ulrik gav episoder fra Viborgs historie, hvor øllet havde spillet en rolle, og fortalte også om sin ølklub, hvor der nu hver fredag eftermiddag er cirka 100 deltagere i en ølsmagning.

Afsted kl 11 på næste etape på 17 km. Ved et uplanlagt pitstop ved Skals kro blev vi mødt af Lis og Dan fra Holstebro, som bød på en lille skænk. Her mødte vi også en reporter fra TV Midtvest, som fulgte os de næste to timer. Undertegnede fik påmonteret en mikrofon, som jeg bar de næste to timer.

Afsted til Ugelris, hvor vi blev filmet undervejs. På vej op den stejleste bakke blev jeg så filmet og interviewet fra passagersædet i den kørende tv bil. Mon mine svar kunne forstås i mine kraftige vejrtrækninger. Lidt ondt.

Lidt over 12 ankom vi til Ugelris Vingård og Gårdbryggeri, hvor vi blev modtaget af Peter Kaj Knudsen, der har stedet. Peter er en meget hjertelig person, der driver gården som en livsstil. Vi spiste vores medbragte frokost her og smagte stedets gode øl til maden. En pæn del af tiden havde jeg et TV kamera rettet imod mig og måtte svare på mange spørgsmål. Det var med en vis lettelse, at jeg ved besøgets slutning kunne aflevere mikrofonen.

Herefter gik det mod Vest til Staarup. 28 km med nogen modvind.

På Staarup Haandbryg blev vi modtaget af John Smith, der har stedet sammen med sin kone. John fortalte spændende om bryggeriet, der blev startet da han blev arbejdsløs under finanskrisen. Idag brygges der godt 30 tusind flasker øl årligt, dels bryggeriets egne 7 produkter, dels over 20 øl, der laves til restauranter og andre, hvor hver øl har sit eget lokale præg. Udover øl laves også saft af frugt fra nærområdet. Bryggeriet giver idag beskæftigelse til John og hans kone samt tre flexjobbere.

Efter at have smagt de dejlige øl i haven i dejligt solskin gik turen så til Skive Roklub, hvor vi spiste aftensmad og overnattede.

I alt 80 km på cykel og stort set tørt.

Mandag venter 120 km. Lad vinden være med os...

Dagsrapprter: Hans Peter

 

 

Dagens trøjer

Gul førertrøje til: Jørgen P - Rød bjergtrøje til: Anne

Dagens statistik

Tekniske uheld: 2

Punkteringer: 5

Styrt: 1

Ryttere i følgebil: 2

 

 

Dagens Billeder