Rapport over dagens forløb

Dagens etape var fra Drammen til Oslo. 60 km.

Første del af dagens etape var dagens letteste ca. 5 km. langs elven til Håndbryggeriet. Her blev vi taget imod med en SitronIPA. Og fik en Rundvisning i et større bryggeri, der ikke var meget manuelt håndbryg over længere. De var startet 2 år efter Nøgne Ø, så de var nr. 2 af de norske Mikrobryggere. For et par år siden skovlede de selv mæsken ud af karrene. Men de har fået noget kapital i ryggen, og har købt dette ret store bryggeri. De eksporterer bl.a. til USA.
Vi sluttede af i deres skænkestue med En Hindbær-Wit.

Herefter fulgte dagen hårdeste del at etapen. Norsk Solskin (det der kommer ned fra himlen i tætte dråber) var begyndt at stråle på os. Vi skulle over en Norsk knold. Der startede med en 1,5 km. lang stigning på mellem 10-12 procent. Det endte for de fleste med en gåtur opad bakken. Efter det var følgebilerne fyldt op. Vi forsatte en ruchebanetur gennem det norske landskab. Med mange opkørsler og nedkørsler. Vi endte på vores næste bryggestop.

Wettre Bryggeri. De har åbnet en pub i forbindelse med Bryggeriet. Og heldigvis fået bevilling i går. Vi var altså deres første kunder. Her fik vi varmen. Og en dejlig Session Pale Ale.
Bryggeriet har netop udvidet kraftigt og regner med at gå fra ca. 1 Hektoliter til omkring 80 i 2017.
Vi spiste endnu en dejlig frokost fra Jørgens Pølsemageri, som Serviceholdet tryllede frem. Vi fik en dejlig Sommer ale til maden og kunne derefter købe deres IPA.

Herefter gik turen op og ned gennem Oslos forstæder til Gulating, der var en Ølbutik, der fokuserede på Norske Mikrobryg og bryggeudstyr. De var startet for 2 måneder siden, så det var meget nyt. Her fik vi lidt ly for regnen inden vi fortsatte gennem Oslos trafik til Færgen, hvor vi mødte følgebilerne. Der var lige tid til en lille tur op i byen, hvor nogen måtte smide 89 kr. for en Ringnæs, men andre af os fandt vej til Sentralstationen, der er blevet totalt ombygget. Her var bla. En Gastropub, hvor man kunne få alskens gode sager. Bl.a. Saison fra Nøgne Ø.

Herefter nåede vi at besøge Vinmonopolet – Og endnu en gang blive chokeret over priserne.
Vi er nu kommet ombord på båden, så efter Tour de Bière har forladt EU for et par dage vender vi nu hjem til Danmark til årets sidste etape i morgen.

Dagsrapporter: Anders L.

Dagens trøjer

Rød bjergtrøje til: Tommy - Gul førertrøje til: Geir

 

 

Dagens statistik

Tekniske uheld: 0

Punkteringer: 1

Styrt: 0

Ryttere i følgebil: 3

 

 

Dagens Billeder